GündemKöşe Yazıları

Diş İmplantı Tedavisi

Diş İmplantı Tedavisi

Diş ağrısı herlkesin korkulu rüyası oluyor.Yaş ilerledikçe apayrı sorunlar doğurabilen diş tedavileri,çürük dişler,implant ve benzeri tedavilere yönelik bir diş hekiminin en iyi diyerek önerdiği bazı yöntemler var.Bugün diş sağlığını önemseyen bu yazımda bu konuya dair bilgiler veriyorum.Sağlıklı gülüşleriniz olsun.

Pertev Kökdemir, implant tedavilerinin en iyi 3 yönü diyerek şu bilgileri paylaştı.

1-Çene Sağlığını Korur

Diş kaybı, ağızda çene kemiğinin zayıflamasına ve şeklini kaybetmesine neden olabilir. Diş implantları eksik diş kökünün yerine geçerek çene kemiğini korur. Ayrıca diş implantları diğer dişlerin hizalarının bozulmasını engeller.

2-Doğal Görünümlü Sonuçlar

Diş implantları doğal dişler gibi görünür ve işlev görür. Konuşurken ve yemek yerken farkı anlamak zordur. Çünkü implantların üstüne yapılan porselen kaplamalar sayesinde dişleriniz doğal bir görünüme sahip olur. Yenilenmiş ve eksikleri tamamlanmış bir gülümseme özgüveninizin artmasına ve özgürce gülümsemenize sebep olur. Başka bir deyişle özgüveninizi pekiştirir. Ayrıca implantların üstüne yapılan porselenler vida ile sabitlendiği için hasta her zaman kendini rahat hisseder.

3-Kalıcı Çözüm

Diş implantları, eksik dişlerin yerine kalıcı bir çözüm sunar. Dişlerin düzenli olarak fırçalanması ve uygun şekilde temizlenmesi, implantın ömür boyu ağızda kalmasını sağlayabilir.Genel olarak, birçok hasta, uzun ömürlü tedavi olduğu için implantları tercih eder. Ancak implantlarınızın kontrolünü en geç 6 ayda 1 diş hekiminize yaptırmalı ve oluşabilecek problemlerin tedbirlerini erkenden almalısınız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu