Köşe Yazıları

Diş Sağlığı Bebeği De Etkiliyor

Diş Sağlığı Bebeği De Etkiliyor

Sağlıklı bir gün dileği ile bugün özellikle hamile olan hanımlara seslenmek istiyorum. Hamilelik döneminde diş sağlığı göz ardı edilmemeli. Bu konuda uzmanların yorumları oldukça ilginç. Dişler sadece anneyi değil çocuğu da etkiliyor.

Hamilelik döneminde hanımlar bilirler ki ilaç kullanımına pek sıcak bakılmaz. Kullanılmamalıda. Doktorunuzun kişiye özel tavsiyeleri her zaman önemli bu konuda. Her bünye farklı. Çoğu rutin tedavi hamilelik sırasında tamamen güvenli olsa da, ilk üç ayda diş tedavilerinden ve ilaçlardan kaçınılmalı Örneğin diş hekiminize hamile olduğunuzu mutlaka söylemelisiniz.

***

Başka neler yapılmalı? Bu konuda sizler için uzmanlarından derlediğim bilgiler şöyle;

İlgili Makaleler

Dişlerinizi ve diş etlerinizi sağlıklı tutun.Diş eti hastalığı düşük doğum ağırlığına, erken doğuma neden olabilir ve bakterilerin çocuğu etkilemesine sebep olabilir. Bir annenin sağlıklı dişleri ve diş etleri sağlıklı çocuklarla ilişkilidir.Kusma veya reflünüz varsa tedavisini sağlayın.Hormonal değişiklikler nedeniyle, bazı hamile kadınlar, diş erozyonuna neden olabilecek reflü/ kusma ile sabah bulantısı yaşarlar. Bu durum, ağzınızı suyla çalkalayarak, şekersiz sakız çiğneyerek, dişlerinize bir miktar dişlerinizi fırçalayarak ve kusma durumu olursa fırçalamadan önce 30 dakika bekleyerek azaltılabilir.

Hamilelik sırasında meydana gelen hormonal değişiklikler nedeniyle hamile kadınlarda diş eti hastalığı gelişebilir. Diş eti hastalığı anne ve çocuk açısından tehlikeli olduğu için, etkilene varsan mutlaka bir diş hekimini görünün. Diş eti hastalığının belirtileri arasında ağız kokusu, kırmızı (pembe yerine), hassas, şişmiş ve kanayan diş etleri bulunur.

Sigarayı bırakın !

Tütün ürünleri sadece hamile kadınları değil aynı zamanda doğmamış çocuklarını da etkiler. Amerikan Akciğer Derneği tarafından yapılan bir araştırmaya göre, tütün kullanımı periodontitis olasılığını iki katına çıkararak anneler ve bebekleri için sağlık sorunlarına yol açabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu