GündemTürkiye Gündemi

Dişhekimleri Oda Başkanı Başaran “Eril Şiddeti Durdurun”

Dişhekimleri Oda Başkanı Başaran “Eril Şiddeti Durdurun”

Balıkesir Dişhekimleri Odası Başkanı  Dt.Özgür Başaran kadın hakları ihlaleri ve ölüm olaylarına dikkat çekti. Başaran, genç avukat Dilara Yıldız’ın öldürülmesi ile  ilgilide açıklama yaptı.

Herkes Sorumlu

“Genç avukat ”öldürüleceğim, tehdit ediliyorum, bu tehditler çok ciddi’ dese de gerekli önlem alınmıyor,yasal merciler maalesef ki hiçbir şey yapmıyorlar”diyen Başaran, “ Yapılan uzun uğraşlar sonunda zanlı hakkında uzaklaştırma kararı alınıyor, fakat buna rağmen şahıs Av.Dilara Yıldız’ın evine çilingir ile girip darp ediyor ve sonrasında bir restoranda ateş ederek genç kadını katlediliyor. Kadın cinayetlerine sebep olan, kadınları koruyacak yasaların uygulanmasına engel olan herkesin sorumlu olduğu bilinciyle sesleniyoruz,Eril şiddeti durdurun” diyoruz. Ve bir kez daha İstanbul Sözleşmesinin ne kadar önemli olduğunu görüyoruz”dedi.

“Harekete Geçmek Gerekiyor”

Balıkesir Dişhekimleri Odası Başkanı Dt.Özgür Başaran  açıklamasında ayrıca“Bir başka hayattan kopuşda geçtiğimiz günlerde Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi gencecik Enes Kara’nın bıraktığı yazılı ve video mesajından sonra intihar etmesiyle yaşadılar. Bir cemaat yurdunda kaldığını, kendini özgür hissetmediğini, kendine zaman ayıramadığını, doktorluk mesleğinin itibarının kalmadığını, yurtdışına gitmek istediğini ve geleceğine dair kurgularında bir çıkmazda olduğunu ifade eden Enes Kara, ailesinin baskıları ve dayatmaları ile bu evde kaldığını anlatıyor, devlet yurtlarının yetersizliğinden dolayı buralarda yer bulamayan dar gelirli birçok öğrencinin barınma sorununu çözebilmek için cemaat ve tarikat yurtlarına mecbur bırakıldığını görüyoruz. Sosyal, politik ve ekonomik şartların baskısı altında bu sorunlar kronikleşmekte ve toplumsal bir yara haline gelmektedir. Harekete geçmek için daha kaç canımızı kaybetmemiz gerekiyor, ayrıca daha kaç gencin gülüşünün solması gerekiyor?”ifadelerine yer verdi.Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu