Gündemİlçe Haberleri

DİSK/GENEL-İŞ Balıkesir’de 14 Toplu Sözleşme İmzaladı

DİSK/GENEL-İŞ Balıkesir’de 14 Toplu Sözleşme İmzaladı

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası ile Balıkesir’de ki 8 ilçe belediyesi ile 14 ayrı toplu iş sözleşmesi imzaladı.

Toplam 2 bin 300 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmeleri ile işçilerin günlük ücretlerine zam yapılarak sosyal haklarında kazanımlar sağlandı.

8 BELEDİYE SÖZLEŞMEYİ İMZALADI

DİSK’e bağlı Genel-iş Sendikası ile Burhaniye, Edremit, Gömeç, Balya, Manyas, Gönen, Erdek ve Bandırma Belediyeleri toplu iş sözleşmeleri imzaladı. İki günlük programla pandemi kurallarına uygun olarak ayrı ayrı düzenlenen törenlerde Genel İş Sendikası ilk gün Gömeç, Burhaniye, Edremit ve Balya Belediyeleri’nde ikinci gün ise Manyas, Gönen, Erdek ve ayrıca Bandırma Belediyeleri ile toplu iş sözleşmelerini imzaladı.

BAŞKANLAR VE ŞUBESİ YÖNETİCİLERİ TÖRENLERDE

İmza törenine Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Manyas Belediye Başkanı Tancan Barcin, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Genel-iş Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Araştırma Daire Başkanı Nevzat Karataş, Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı, Çanakkale Şube Başkanı Metin Ceylan ve ayrıca şube yöneticileri, belediye yöneticileri ile belediyelerde çalışan sendika üyeleri.

 “HER ALANDA İŞÇİ SINIFI MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYORUZ”

İmzalanan toplu iş sözleşmeleri işçilerin günlük ücretlerine zam yapılmasını sağlayarak çalışanlara sosyal haklarında kazanımlar sundu. Toplu iş sözleşmelerinde emeği geçen belediye başkanlarına ve belediyelerde çalışanı sendika üyelerine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Gene-iş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Bu zor pandemi koşullarında emek gücümüzle hizmet üretiyoruz, alın teri döküyoruz. Covid-19 salgın riskine rağmen sokak sokak, cadde cadde temizlik yaparak, ayrıca halkı bu salgın belasından korumaya çalışıyoruz. Sadece toplu iş sözleşmelerde değil, aynı zamanda iş, emek ve demokrasi mücadelesine de tüm kararlılığımızla devam ediyoruz. Hayatın her alanında işçi sınıfı mücadelesini sürdürüyoruz. Bu bağlamda yapmış olduğumuz toplu sözleşmelerin, belediyelerimize ve belediyelerde çalışan onurlu Genel-İş üyelerine ve ailelerine hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu