Gündemİlçe Haberleri

Disk Genel İş Sendikası: ‘Belediye işçisi kamu işçisidir. Kadro istiyoruz’

Disk Genel İş Sendikası: ‘Belediye işçisi kamu işçisidir. Kadro istiyoruz’

 

DİSK/Genel-İş Balıkesir Şubesi Burhaniye ilçesinde basın açıklaması yaptı. Belediye şirketlerindeki işçilerle ilgili kadro verilmesi, kamu işçisi sayılması gerektiği yönünde çağrıda bulundu.

 

Balıkesir’de ki belediye şirketlerindeki işçilerin de kadrolaşması için Burhaniye Cumhuriyet Meydanı’nda eylemde bulunan DİSK/Genel-İş üyesi işçiler, “Belediye işçisi kamu işçisidir. Kadro istiyoruz” pankartıyla açıklamalarda bulundu. DİSK/Genel-İş Balıkesir Şubesi Mali Sekreteri Uğur Mamuk tarafından okunan basın açıklamasında şöyle denildi;

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ DE KAMU İŞÇİSİDİR; KADRO İSTİYORUZ

DİSK/Genel-İş belediye işçilerinin hakları için inatla ve yılmadan mücadele etmeye, ülkemiz ve geleceğimiz için emek ve demokrasi talebine ısrarla ve kararlılıkla sürdürmeye, işçi sınıfının hakları ve özgürlükleri için örgütlenmeye ve güçlenmeye devam ediyor.

Gelir eşitsizliği, yüksek enflasyon, fahiş faturalar, açlık sınırı altındaki ücretler, işçiler geçinmesi ve insanca yaşamasını olanaksız hale getiren ağır koşullar yaratmıştır, bu koşullar altında ayrımcılık, güvencesizlik ve eşitsizlik yayılmaya devam ediyor. Belediye şirket işçileri de uzun zamandan beri büyük bir eşitsizlik ve ayrımcılığa maruz bırakılıyor. İşçiler için bu ayrımcılığın, eşitsizliğin ve adaletsizliğin adı “KADRO ALDATMACASI”dır. Sendikamız söz konusu ayrımcılık ve adaletsizliğe karşı “belediye işçileri de kamu işçisidir” diyerek eylemler basın açıklamaları yaptı. Her eylemimizde ve açıklamamızda; “Gerçek kadro istiyoruz, belediye işçileri kamu işçisidir ayrımcılık son bulsun haklarımız verilsin” dedik.

BELEDİYE İŞÇİSİ KAMU İŞÇİSİDİR

Belediye işçileri bugün birçok açıdan ayrımcılıkla karşı karşıyadır. Siyasal iktidar tarafından çalışanlara yönelik yapılan ya da yapılması planlanan kısmi düzenlemelerle belediye işçilerinin adı bile ne yazık ki geçmiyor. Kamu işçileri ve kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemelerden belediye işçileri yararlanamıyor ve düzenlemelerin dışında tutuluyor. Kamu hizmetleri bir bütün olup merkezi ya da yerel ayrımı olmaksızın kamu çalışanları (işçi/memur) eliyle yürütülür. kamu çalışanlarının –işçi ya da memur ayrımı yapmaksızın –merkezi ya da yerel hakları iyileşecekse toplu olarak iyileştirilmelidir. Bu durumdan hem hükümet hem de belediye işçileri sorumludur.

TALEP EDİYORUZ

Belediye işçilerinin sesi olan DİSK/Genel-İş, bugün buradan ilan ettiği talepleri, bundan sonra yurdum dört bir yanında daha güçlü taşımaya kararlıdır. Gelin bu mücadeleyi hep birlikte büyütelim. Gelin sesimiz hep birlikte yükseltelim. Hükümet ve belediye işverenleri belediye işçilerinin bu sesine kulak vermelidir. Belediye şirket işçilerine kadro ve ilave tediye hakkı istiyoruz. Taşerondan kadroya geçen işçilerin zorunlu olarak emekli edilmesini kabul etmiyoruz. Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu