Gündem

DİSK KESK TMMOB VE TBB Meydanlarda

DİSK KESK TMMOB VE TBB Meydanlarda

Balıkesir’de DİSK, KESK, TMMOB, TTB’ne bağlı temsilcilikler AHP Meydanında ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada “Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü için yan yanayız. Yasaklara rağmen, baskılara rağmen umudu büyütüyoruz. Her gün 1 Mayıs her yer 1 Mayıs diyoruz” dediler.

Yapılan ortak açıklama Eğitim Sen Başkanı H.İbrahim Kilciler tarafından okudular. Kilciler istek ve talepleri dile getirdi. Bu talepler arasında,  Herkese aşı, herkese gelir desteği sağlansın, acil ve zorunlu işler dışında 4 hafta çarklar durdurulsun, Çalışırken hastalanan emekçiler için COVID-19 iş kazası ve meslek hastalığı olarak kabul edilsin, Kod 29 ve ücretsiz izin zulmüne son verilsin, İşsizlik Sigortası Fonu kaynakları patronlara değil işçilere ve işsizlere destek için kullanılsın, Asgari ücret üzerindeki tüm vergi ve ayrıca kesintiler sıfırlansın, İşsizliğe karşı kamu istihdamı artırılsın, hukuksuz biçimde işten çıkarılan kamu emekçileri işlerine iade edilsin, çalışma süreleri azaltılsın, Doğa katili projelere.

Kanal İstanbul’a, betona, savaşa, silahlanmaya, sermayeye değil aşıya ve sosyal desteklere ayrılsın, Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınsın, Zorunlu mallarda ve elektrik, su, doğalgaz, iletişim faturalarında dolaylı vergiler sıfırlansın, pandemi süresince fatura borçları hazine tarafından karşılansın, borçlar faizsiz ertelensin, Örgütlenme, özgür toplu sözleşme ve grev hakkı önündeki tüm engeller kaldırılsın, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı yasa etkin şekilde uygulansın, ayrıca Uluslararası Çalışma Örgütü’nün İşyerinde Şiddete Karşı 190 sayılı sözleşmelerin onaylanması gibi istekler yer aldı.Nursima Akyürek’in haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu