GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

DİSLEKSİ’NİN FARKINDA MISINIZ?

01-07 Kasım Disleksi Haftası nedeniyle Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Karesi kent Konseyi Engelli Meclisi işbirliğinde ‘’Disleksi Hakkında Farkındalık’’ semineri düzenlendi.

Disleksi hakkında velilerin ve toplumun bilgi sahibi olması için, özel öğrenme güçlüğü olan öğrencilerin yaşam kalitesini arttırmak amacıyla Karesi Rehberlik e Araştırma Merkezi tarafından Karesi AVM’de aileleri bilinçlendirmeye yönelik farkındalık eğitimi yapıldı.

YILMAZ ‘’DİSLEKSİ’Yİ FARK EDİN’’

Disleksi fark edilmediği zaman özellikle okul ortamında öğrencilerin farklı yaklaşımlarla karşılaştıklarını söyleyen Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Şenol Yılmaz, ‘’Disleksi çok özel bir durum. Disleksi fark edilmediği zaman öğrenciler farklı yaklaşımlarla karşılaşabiliyorlar. Bu nedenle özellikle aileler ve eğitimciler tarafından disleksinin erken fark edilmesi ve bu yönde eğitim yöntemi uygulanması son derece önemlidir. Biz de 01-07 Kasım Disleksi Haftası nedeniyle ailelere farkındalık yaratmak adına böyle bir seminer düzenledik’’ ifadelerini kullandı. Karesi Rehberlik ve Araştırma Merkezi eğitimcilerinden İlknur Kaya ve Ebru Bel, ailelere disleksi hakkında bilinmeyenleri anlattılar. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu