GündemKöşe Yazıları

Doğa Cennet Olacak

Doğa Cennet Olacak

Henüz tüm detaylarını ve boyutlarını tam olarak keşfedemediğimiz ve sürekli büyüyen evrende, dünya adlı bir gezegende yaşıyoruz. Milyarlarca yıl önce başlayan değişim ve dönüşümü, kendimizle beraber etrafımızı da değiştirerek  ve dönüştürerek devam ettiriyoruz. İsteyerek yada istemeyerek yaşadığımız çevreye zarar veriyoruz.

Salt kendi rahatımızın genişlemesini istediğimiz konfor alanımız, bitip tükenmek bilmeyen istek ve arzularımız nedeniyle daha fazla tüketiyor, yok ediyor ve hatta kimi canlı türlerinin neslini geri dönmeyecek şekilde sona erdiriyorlar.

Çekirge sürüleri gibi doğal olan her şeyi, önce kesin bir biçimde işgal ediyor sonra da yok ediyoruz. Üstelik tüm bunları yapan doğanın bir parçası olan insan… Peki bu yoğun şekilde karşıdan alan ve sürekli tüketen yaşam biçimi aslında ideal olan mıdır?

Değilse iadeal yaşam nasıl olmalıdır? Başka bir açıdan soracak olursak, doğada başlayıp doğada sona eren hayatın kavramsal  çerçevesi ve anlamı nedir? Sadece ihtiyacından fazlasını tüketmek ve kalıcı olarak yok etmek midir?

Kesinlikle değildir!

İdeal olan yaşam pozitiftir. Yıkıcı değil yapıcıdır. Yapı taşı sevgidir. Üreterek, top yekün yok etmeden, insanların hem kendi aralarında hem de dünyayı paylaştıkları  diğer canlılara karşı, diğerlerinin yaşam hakkı ve özgürlük alanına saygıyı, birbirine karşı ise koşulsuz sevgiyi sağlayan mekanlarımızdır. Unutmayın ki bizler istediğimiz takdirde doğa cennet olacak insanlar mutlu ve huzurlu kalacaktır.

Efkan ENGİN.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu