GündemDünyadan Haberler

Doğal Şehrin Muhtarları Doğal Ortamda Buluştu

Balıkesir’in doğal şehir ünvanı ile anılan Sındırgı ilçesinde mahalle muhtarları Bulak kırsal mahallesinde gerçekleştirilen piknik organizasyonunda buluştu.

19 Ekim muhtarlar günü münasebetiyle bir araya gelen muhtarlar Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen resmi kutlama programının ardından Bulak Mahallesi sunni göl mevkiine gitti. Eşsiz bir doğal güzelliğin içinde piknik yapan muhtarlar günün yorgunluğunu attı. Sındırgı Belediyesi ve Muhtarlar Derneği organizasyonunda gerçekleşen pikniğe İlçe Kaymakamı Zafer Oktay, Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AK Parti ilçe başkanı M. Cemil Atla, meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar Derneği başkanı Erol Karanfil “ Muhtarlık müessesi kamu ile vatandaş arasında bir köprüdür. Bütün muhtar arkadaşlarım güzel işler yapıyor, vatandaşlarımızın mutluluğu için çalışıyor. Belediyemiz ve kaymakamlığımızla güzel bir uyum içerisinde ilçemizi güzelleştirmeye, vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Bizlerin bu özverisini 19 Ekim muhtarlar günü ile taçlandıran Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkür ediyoruz. Muhtar arkadaşlarım adına bu güzel organizasyona destek veren ve her zaman birlikte hareket ettiğimiz başta Sındırgı Belediye Başkanım Ekrem Yavaş’a ve ilçe kaymakamımız Zafer Oktay’a teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği önemi hatırlatan ve her fırsatta muhtarlar ile bir araya gelen Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş konuşmasında “ 19 Ekim muhtarlar günü Cumhurbaşkanımızın önerisi ile hükümetimiz tarafından resmi olarak Muhtarlar Günü ilan edildi. Bana göre seçmek ve seçilmek dünyanın en onurlu işi. Bizler seçilmiş kişileriz. Hesap verebilir bir yanımız var. Belirli bir dönemi tamamlayarak, yapacaklarımızı ve memlekete hizmet anlayışımızı sergileriz. Vatandaşlarda memnuniyetini sandıkta gösterir. Bu konu da bizlere düşen görev verilen bu hakkı layıkıyla kullanmak memlekete hizmet yolunda el birliği ile çalışmaktır. Bizler sizlerle bir bütünüz. Hepimizin amacı aynı. Hizmetlerimizin devamlılığı için birlikte çalışmakta fayda görüyorum. Çok şükür ki ilçe kaymakamımız ve sizlerle güzel bir uyum içerisinde hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Birlikte ufkumuzu açacak, ilçemize daha faydalı olabilmek için bizlere farklı değerler katacak geziler gerçekleştiriyoruz. Muhtarlarımızı arasında birliği geliştirmek adına Muhtarlar dernek lokalimizin açılmasına katkı sunduk. Bugünde doğal şehrin doğal muhtarları ile doğal ortamda buluştuk. “şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Zafer Oktay ise “ Doğal ortamda gönül sofrasında bizleri bir araya getiren belediye başkanıma ve katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sizler devletin birer temsilcilerisiniz. Vatandaşlarımızın doğrudan muhattabı olan sizlersiniz. Sizler de devletin birer temsilcisi olduğu kadar vatandaşlarımızın da sesi oluyorsunuz. Bu konu da hem Cumhurbaşkanlığımız hem de hükümetimiz muhtarlarımıza ayrı bir önem veriyor ve doğrudan ulaşım sağlamaları için çeşitli yöntemler geliştiriyor. Mahallelerimize yapılacak hizmetler konusunda belediyeler ile işbirliği içerisinde olmak oldukça önemli. Belediyemiz bu konuda oldukça koordineli bir şekilde çalışıyor. Bizlerin de kapıları sizlere sonuna kadar açık. Birlik içerisinde hareket ederek ilçemiz adına güzel işler başaracağımıza inanıyorum. “ sözleri ile düşüncelerini dile getirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu