EkonomiGündemÖzel Haberler

DOĞALGAZ FATURASINI DÜŞÜRMENİN YOLLARI

Kış aylarında artan doğalgaz faturanızı alacağınız önlemlerle düşürmek mümkün. Tasarruflu doğalgaz kullanımı hakkında MERHABA’ya açıklamalarda bulunan Aksa Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş Müdürü Ferhat Öztürk, bu kış Kepsut ve Bigadiç’in de doğalgaz ile ısınacağı müjdesini verdi.

Balıkesir merkezinde doğalgazın ulaşmadığı mahalle kalmadığını söyleyen Aksa Balıkesir Doğalgaz Dağıtım A.Ş Müdürü Ferhat Öztürk, 2017 yılında lisansı alınmış olan Edremit, Burhaniye, Havran, İvrindi, Bigadiç ve Kepsut’ta da doğalgaz çalışmalarında sona gelindiğini söyledi. Balıkesir’de 115 bin abone ve 107 bin doğalgaz kullanan müşteri olduğunu söyleyen Müdür Öztürk, Balıkesir’de kısa süre içerisinde çok aşama kaydedildiğini söyledi.

‘’DOĞALGAZ HAYATI KOLAYLAŞTIRIYOR’’

Doğalgaz kullanımının artmasının önemine değinen Aksa Balıkesir Doğalgaz İşletme Müdürü Ferhat Öztürk şu ifadeleri kullandı; ‘’Doğalgaz çevreci bir yakıttır. Doğa dostu doğalgazın Türkiye genelinde yüzde 40 seviyesinde bir karbon salımı avantajı var. Diğer yakıt türlerine göre daha temiz olan doğalgaz diğer yakıtlar gibi atmosferi kirletmez. Doğalgaz yandığında ardında kül ve çöp bırakmaz. İnsan sağlığına zarar vermez. Yeni neslin sağlıklı ve temiz bir ortamda yetişmesi gerek. Doğalgaz çevreci, konforlu ve üstelik ucuz bir yakıttır. Kömürle kıyaslandığı takdirde doğalgaz çok daha iyi bir yakıttır. Doğalgaz bir bakıma hayatı kolaylaştırıyor’’ ifadelerini kullandı.

KEPSUT VE BİGADİÇ’E DOĞALGAZ GELİYOR

Balıkesir merkezde yaklaşık bin kilometre doğalgaz alt yapısı bulunduğunu belirten Aksa Balıkesir Doğalgaz İşletme Müdürü Ferhat Öztürk, ‘’Bizim yaklaşık 115 bin abonemiz var. 107 bin tane de şu anda doğalgaz kullanan müşterilerimiz bulunuyor. EPDK tarafından alınan kararla beraber Balıkesir lisans alanımızda 6 ilçemiz daha var. Bigadiç, Kepsut, Edremit, Havran, Burhaniye ve İvrindi ilçelerimizde de doğalgaz çalışmalarımızı başlattık. Kepsut ve Bigadiç ilçemizde bu yıl içinde gaz arzını sağlamış olacağız’’ dedi.

BİGADİÇ’E TAŞIMA DOĞALGAZ

Bigadiç’teki doğalgaz çalışmaları ile ilgili konuşan İşletme Müdürü Öztürk, ‘’Bigadiç’te taşıma dediğimiz CNG yöntemiyle gaz arzı sağlamayı planlıyoruz. Kepsut’ta da şebeke hattı bitti. Şu anda test aşamasında. Testler bittikten sonra ilçemize gaz vermeye başlayacağız. Kepsut’a 30 kilometrelik çelik hat döşeyerek 20 milyon liralık bir yatırım yaptık. Çalışmalarımız boyunca Kepsut Belediyesi ve Başkan İsmail Cankul’un da destekleri yadsınamaz. Kepsut’ta abonelik işlemlerine başladık.

DOĞALGAZ FATURANIZI DÜŞÜRMENİN YOLLARI

Doğalgaz tasarrufu sağlamak için yapılması gerekenleri anlatan İşletme Müdürü Ötürk şu ifadeleri kullandı; ‘’Doğalgaz tasarrufu için en önemli nokta ısı yalıtımı. Isı yalıtımı doğalgaz tasarrufunun en önemli noktası. Konutlardaki tüm ısı kaybının yüzde 25’i pencere ve kapılardan oluyor. O nedenle kapı ve pencerelerin izolasyonu yapılmalı. Pencereler, pencere süngeri ile kaplanmalı. Radyatörler perdeler ile kapatılmamalı. Önü mutlaka açık olmalı. Kullanılan kombinin evin büyüklüğüne ve radyatör uzunluğuna uygun seçilmesi gerekir. Her kış düzenli olarak kombi bakımı yaptırılmalı. Bu nedenle kombi arızalarından kaynaklı yüksek faturaların önüne geçilmiş olur. Termostatın sadece 1 derece düşük sıcaklıkta çalışması bile yüzde 6,7’ye varan doğalgaz tasarrufu sağlar. Ayrıca ideal sıcaklık 21’dir. Bunun yanı sıra radyatörlerin yanına konulacak bir bardak su havadaki nem oranını arttırarak sıcaklığın da en az bir derece artmasını sağlayacaktır’’ Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu