GündemDünyadan HaberlerTürkiye Gündemi

Doğayı Keşfetme Eğitimi Verildi

Doğayı Keşfetme Eğitimi Verildi

 

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi tarafından ikincisi düzenlenen projenin açılış töreni Erdek ilçesinde gerçekleştirildi.

 

AMAÇ DOĞAYI TANIYIP KORUMAK

Türkiye genelinde kabul edilen 103 projeden biri olan 100 bin lira hibe alan projenin yürütücülüğünü yapan Bandırma Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni Sinan Onar, projede bir yürütücü, 3 uzman, 18 eğitmen, 5 rehber ve bir sağlık personelinin görev aldığını anlattı.  Onar, “Balıkesir’in farklı ilçelerinden bilimsel çalışmalara meraklı 25 lise öğrencisinin katılımcı olduğu projemiz, gençlerimizde doğa sevgisini pekiştirmeyi, gençlerimizle bilimi buluşturmayı hedefleyen projemizin ikincisi ile ilk projemizdeki olumlu çıktıları artırarak öğrencilerimizi değerli bilim insanları buluşturmayı ve doğayı daha yakından tanıyıp korumayı amaçlıyoruz.” dedi.

 

Aa 20220906 28821431 28821426 Bandirma Bilim Ve Sanat Merkezinin Doga Egitimine 25 Lise Ogrencisi Katiliyor

‘’YESEK ZEHİRLENİR MİYİZ?’’

Proje ekibinde uzman olarak bulunan Prof. Dr. Mustafa Sarı AA muhabirine  şunları aktardı: “Doğaya hep midemiz aracılığıyla bakıyoruz. Ormanda bir meyve görsek, tanıyamasak ne olduğunu, ilk aklımıza gelen ‘Yesek zehirlenir miyiz?’ Yediklerimizle doğayla temasımız var. Doğa yediklerimizden ibaret zannediliyor. Arkadaşlar bir balığı yiyebilmemiz için denizin içinde binlerce organizmanın binlerce sistemin kendi kendine çalışması gerekiyor. İşte o doğa okulu bağlamında sınırlı olarak doğayı tanı, keşfet, koru. Keşfedeceğiz, tanıyacağız, neden korumamız gerektiğini anlayacağız. Parça parça seçip seçip koskoca ekosistemin tamamını işte 3 günde 5 günde anlatmak, yaşatmak mümkün değil.”

‘’DENİZ EKOSİSTEMİ ÇALIŞAMALARI YAPILACAK’’

Çalışma kapsamında 10 Eylül’e kadar Kapıdağ Yarımadası, Erdek Körfezi, Karacabey Longoz Ormanları ve Kuş Cenneti’nde proje gerçekleşecek. Alanında uzman eğitmenler rehberliğinde farklı etkinlikler ile deniz ekosistemi çalışmaları, flora ve faunistik incelemeler yapacak. Ayrıca, biyoplastik uygulamaları, arı gözlemi, iklim değişimi, ata tohumları, yaban hayatı, proje yönetimi, sanatın, dansın, dramanın ve bilişim teknolojilerinin de yer aldığı etkinlikler yapılacak.

KATILIMCILAR

Balıkesir’in farklı ilçelerinden 25 lise öğrencisinin doğayı keşfetmek, fark etmek ve korumak için katıldığı etkinliğin açılışında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Balıkesir Üniversitesi Altınoluk Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Selami Selvi ve Bandırma Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan hazır bulundu.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu