GündemÇocukçaEğitim

DOĞAYI SEVEN MİNİKLERİN MACERALARI

Sevgili çocuklar bugün ‘’ÇOCUKÇA’’ sayfamızda Naciye Kabakçı Anaokulu’nun minik öğrencileri konuğumuz oldular. Doğanın huzurunu yaşayan, derslerini kapalı sınıf ortamından sıyrılıp doğanın içinde de sürdüren minikler, çevreye olan duyarlılıklarını sizlerle paylaştılar.

Yaptıkları başarılı çalışmalarla adından söz ettiren Naciye Kabakçı Anaokulu, Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan huzur dolu binaları ve rengarenk sınıfları ile öğrencilerin göz bebeği. Okul Müdürü Rahşan Polat Yaman’ın örnek projeleri doğrultusunda eğitim hayatlarına devam eden minikler, sınıf ortamında gördükleri derslerin yanı sıra temiz havada doğanın içerisinde de dersler yapıyorlar. Bu durumun çocukların gelişiminde önemli bir rolü olduğunu söyleyen Müdür Yaman, çocukların doğanın içerisinde yer almaları ve doğaya duyarlı olmalarının fiziksel ve ruhsal gelişimleri açısından da çok faydalı olduğunu dile getirdi. ‘Barış’ sınıfının minikleri ise doğa sevgilerini ‘ÇOCUKÇA’ sayfamızda sizlerle paylaştılar.

Yaren: Ben doğayı çok seviyorum çünkü bir sürü canlı doğada bir arada mutluluk içinde yaşıyor. Kediler, köpekler, kuşlar var. Ayrıca renk renk çiçekler var. Ben parka gittiğimde ya da okul bahçesinde oynadığımda çok mutlu oluyorum.

Didem: Doğa çok güzel. İçindeki birbirinden güzel besinlerle karnımızı doyururuz. Ormanda yürüyüş yaparız. Ailemizle ve arkadaşlarımızla vakit geçiririz. O yüzden ben doğada olmayı çok severim. Herkesin de doğayı korumasını ve çiçeklere, bitkilere zarar vermemesini isterim.

Esmanur: Doğamızı korumalıyız. Canlılara iyi davranmalıyız. Ayrıca bitkileri koparmamalıyız. Ben papatyaları çok severim. Onları koparıp onlara zarar vermemeliyiz. Çünkü doğanın içindeki tüm bitkileri ve canlıları korumalıyız.
Aylin: Doğa sevgisi çok önemli. Mesela bizim okulumuzda bahçemizde yemyeşil çimenler var. O çimenlerde oyun oynamak çok güzel. Hem tavuklar ve horozlar da var. O horozlar ve tavukları da çok seviyorum. Doğada tüm canlılar birlikte yaşarlar. Biz de tüm canlıları korumalıyız.

Nehir: Doğayı arkadaşlarım gibi ben de çok seviyorum. Çünkü doğada birbirinden güzel hayvanlar, bitkiler var. Doğamızı korumalıyız ve tüm canlılara sahip çıkmalıyız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu