GündemÇocukçaEğitim

‘’DOĞAYI SEVİYORUM VE KORUYORUM’’

Sevgili çocuklar, bugün ‘’Çocukça’’ sayfamızda Yunus Emre Ortaokulu’nun birbirinden güzel öğrencileri var. Doğayı çok seven ve korumak için ellerinden geleni yapan duyarlı öğrenciler, arkadaşlarına bakın hangi mesajları verdiler…

Doğanın güzelliği tüm canlılar için önemli. Mis gibi temiz bir hava, yemyeşil ormanlar sayesinde mevsimler daha yaşanır olurken, susuzluk ve erozyon gibi faktörler de yaşanmaz. Doğanın insana sunduğu birbirinden lezzetli besinler ise en güzel tarafı. Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri, yerlere çöp atmamak gerektiğini söylerken, gelişi güzel atılan sakızların ise kuşların gagalarına yapıştığını ve ölümcül olduğunu dile getirdiler. Arkadaşlarına doğayı korumaları noktasında tavsiyelerde bulunan Yunus Emre Ortaokulu öğrencileri bakın doğayı korumak için neler yapıyorlar?

Emre Keskin: Ben doğayı çok seviyorum. Doğanın içinde birbirinden güzel hayvanlar ve bitkiler var. Düşünsenize yemyeşil bir ormana gittiğimizde ne kadar mutlu oluruz. İşte doğa da bize bu güzellikleri sunuyor. Bizler de doğamızı koruyup yemyeşil alanlar yaratırsak çok mutlu oluruz. O yüzden yerlere çöpleri atmamalıyız. Ormanda pikniğe gittiysek yaktığımız ateşi söndürmeliyiz. Çünkü bir orman yangınına sebebiyet vermememiz gerek.
Ezgi Günaydın: Doğayı korumak herkes için çok önemli. Doğanın içinde birbirinden güzel canlılar var. Ben bitkilerin hepsini çok seviyorum. Çiçek koparıp hediye edenleri anlamıyorum. Çiçek dalında çok güzel. Çiçekleri de çok seviyorum. Onları koparmamalıyız. Çiçek hediye etmek istiyorsak saksı çiçeklerinden hediye etmeliyiz.

Nazlı Çalgın: Doğayı ve canlıları korumalıyız. Onlara iyi bakmalıyız. Doğanın içinde canlıları korumak lazım. Çiçekler, bitkiler, hayvanlar çok güzeller. Onları incitmemeliyiz. Onlara zarar verecek herşeyi önlemeliyiz. Ayrıca sokakta yaşayan hayvanlar için bir kap su bir kap yemek koymalıyız evimizin önüne. Bir de mesela çimenlere basanlar oluyor. Onları da uyarmalıyız. Çünkü çimenlere basıldıkça zarar veriliyor. Kaldırım taşlarından yürümeliyiz.
Hikmet Han: Doğayı ve canlıları koruyalım. Onlar bizim en yakın dostlarımız. Canlılara yani bitkilere ve hayvanlara zarar verirsek çok kötü olur. Onların yaşam alanlarına da zarar vermiş oluyor. Bitkileri tahrip edip koparmamalıyız. Her zaman duyarlı olmalıyız.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu