GündemSiyasetTürkiye Gündemi

DOĞRUDA BİRLEŞİLİR

Arınç, “Çok güzel şeyler yaptık. Bugün bir duraklama dönemine girdiysek bu bir devletin hayatında mümkün olan bir şeydir. Sorunlar artmıştır. Bu kadrolar tekrar elini uzatır doğruda birleşir…” diye konuştu.

TBMM Eski Başkanı ve Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk’te Veyis Ateş’in sunduğu Akılda Kalan’da soruları yanıtladı.

ABDULLAH GÜL’ÜN ADAYLIĞI TARTIŞMASI

Bülent Arınç, “Abdullah Bey’e reva görülen terbiyesizlikleri affedemem. Gül’ün adaylığı konusu hataydı, önüne geçtim. Muhalif olmak demek hain olmak demek değildir. Tam bir barışma ve kucaklaşma dönemindeyiz. Bu büyük bir hata olurdu. Bunu baştan reddetmesi lazımdı. ‘Bana neticeyi bildirin’ demesi bir ihanet değildir. Bu hatadır, ama affedilir bir hataydı. Ben de çok hakaret gördüm, ama ben dik durdum, cevabını verdim. O cevap vermedi. O hep affetti. Keşke zamanında sesini yükseltseydi baştan itibaren çok daha iyi olabilirdi. Siyasetçi yanlış yapabilir.” diye konuştu.Arınç, ‘Aktif siyasete geri dönecek misiniz?’ sorusuna, “Şuan emekliyim. Kapım çalınıyor. Ofisime bugün itibariyle söyleyeyim dostlarımız geliyor. 45-50 yıldır milletin önündeyiz. Bazı dertlerini anlatıyorlar. ‘Sensiz bu siyaset olmaz’ diyorlar. Bunu söylemeyin diyorum. Aktif siyasette yokuz.” cevabını verdi. Arınç FETÖ’ye ilişkin ise, “15 Temmuz’dan sonra herkes hakaret kuyruğuna girdi. Benden de hakaret etmeni istediler. Ben hayatım boyunca kimseye hakaret etmedim. Bize hakaret edenler FETÖ ile çok daha içli dışlıydı.” ifadesini kullandı. Arınç oğlunun vekil olmasına ilişkin ise, “Bülent Arınç ismi bir markadır. Arınç ismi vekil seçilmesinde etkili olabilir” diye konuştu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu