GündemEkonomiİlçe Haberleri

Dökme Zeytinyağı İhracatında Kısıtlamanın Kaldırılması Sektörde Olumlu Karşılandı

Dökme Zeytinyağı İhracatında Kısıtlamanın Kaldırılması Sektörde Olumlu Karşılandı

 

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Mustafa Tan:  “İnşallah önümüzdeki yıl hem ülkemiz açısından hem de zeytin üreticisi açısından çok verimli anlamlı bir yıl olur rekora gidebiliriz”

 

Aa 20220725 28494937 28494917 Dokme Zeytinyagi Ihracatinda Kisitlamanin Kaldirilmasi Sektorde Olumlu Karsilandi 1

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından mart ayında dökme zeytinyağı ihracatına getirilen kısıtlamanın kaldırılması sektör temsilcilerince memnuniyetle karşılandı. Edremit Körfezi Zeytin Zeytinyağı Üreticileri Dernekleri Federasyonu (EKZZÜF) Başkanı Mehmet Hakkı Semerci de dökme zeytinyağı ihracatının kaldırılmasının Türkiye piyasalarını dünya piyasalarına taşıyacağını kaydetti. Semerci, ürünün sadece pakete mahkum bırakılması durumunda piyasada arz fazlası oluşacağını vurgulayarak, “Dökme ihracatı serbest bırakmakla Türkiye’yi bir anda dünya piyasalarına taşımış oluyorsunuz.” değerlendirmesinde bulundu.

“Sektöre olumlu etki yapacaktır”

Birçok ülkeye zeytinyağı ihracatı yapan Ayvalık’ın köklü firmalarından birinin yönetim kurulu başkanı olan Mustafa Kürlek, ihracatla Türkiye’ye döviz girdisi sağlayacakları için durumun ekonomiye de olumlu yansıyacağını dile getirdi. Hasat döneminde zeytinin rekoltesini yüksek beklediklerini anlatan Kürlek, “Bu yüzden de zeytinyağında ihracat yasağının kaldırılması sektöre olumlu bir etki yapacaktır. Fazla üretilen zeytinyağı yurt dışına ihraç edilmiş olacak ve karşılığında ekonomik kazanç olacaktır.” dedi.

Ayvalık ile Gömeç Ziraat Odası Başkanı ve zeytinyağı üreticisi Hasan Baysal da yasağın kaldırılmasının hem ihracatta hem de iç tüketimde sorunları ortadan kaldıracağını belirtti. Baysal, zeytinyağındaki ihracat yasağının kaldırılmasıyla, zeytin üreticisinin de ürünlerini de daha iyi fiyatlarla ihracatçıya satabilmesinin önünün açıldığını söyledi. AA

 

Aa 20220725 28494937 28494925 Dokme Zeytinyagi Ihracatinda Kisitlamanin Kaldirilmasi Sektorde Olumlu Karsilandi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu