GündemKöşe YazılarıNursima Akyürek

DOST SİLAHŞÖRLER

İşimiz gücümüzün arasında, okulda teneffüslerde, evde oturup düşünürken kitap okumanın bizlere ne katacağını bilmek ama okumamak elbette yanlış olmaz mı?

Bugün her yaşıtın okuyabileceği bir dünya klasiği olan tanınmış bir kitaptan bahsedeceğim. Birtakım uğraşlarınız olduğunu biliyorum. Kitap okumanın verdiği eşsiz tat ile sizler ile bugün üç silahşörler adlı kitabı tanıyalım istedim

Üç silahşörler, Fransız edebiyatının en ünlü yazarlarından biri olan Alexandre Dumas’ın yazmış olduğu bu eser eşsiz bir kitap olmasına rağmen, birçok cilt ile hatta filmler ile karşımıza çıkmıştır.1844 yılında basılmış olan bu aksiyon kitabı, maceraperest okurların okuması gereken kitaplardan biri. Athos, Porthos ve Aramis adlı üç arkadaşın hikâyesini ve Dartanyan’ın köyünden çıkıp bir şövalye olmak isteme amacı ile 3 arkadaş ile düello yapmak ister. Bu düelloyla harika dostluklar ortaya çıkıyor, Dartanyan adlı komik karakterimiz üçüne de ayrı saatler verir ama sonradan işler değişir kardinal adlı adamın adamları ortaya çıkınca 3 kafadar ve Dartanyan hep birlikte kardinale karşı dövüşürler. Kitabın devamında dostlukları, kardeşlikleri birbirlerini daha iyi tanımalarını anlatan bu kitap kesinlikle okumaya değer.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu