Gündem

DR. NECDET UÇAN: “İSTİFA VE EMEKLİLİK HAKLARININ ALINMASI KABUL EDİLEMEZ ”

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan sağlık çalışanları ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son genelgeye ilişkin açıklamada bulundu.

Balıkesir Tabip Odası Başkanı Dr. Necdet Uçan sağlık çalışanları ile ilgili Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan son genelgeye ilişkin açıklamada bulundu. Dr. Necdet Uçan istifa ve emeklilik konu başlıklarını içeren genelgeye ilişkin yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:

“Salgının başından beri açıklanan gerçek olmayan verilerle, ne kadar büyük bir tehlikeyle karşı karşıya kaldığımız gizlendi. Salgın dolayısıyla tüm sağlık çalışanlarına ek ödeme verileceği müjdelendi, kimine adaletsiz verildi, kimine hiç verilmedi. Yetmedi, hastalandığı için maaşları kesildi. Salgın döneminde bile sağlıkta şiddetin önüne geçilmedi, sağlık çalışanlarının kendini korumak için kapıya kurduğu barikat halâ taze zihinlerde.

 

“Çalışma koşulları acilen düzeltilmeli ”

 

 

Hemen her gün kaybettiğimiz değerli hocalarımıza, meslektaşlarımıza, sağlık emekçilerimize rağmen Covid-19 ‘un sağlık çalışanları için meslek hastalığı olarak değerlendirilmesine direnilmektedir.
Kısacası sağlık çalışanlarının hakkı ödenmez denildi ve ödenmedi.
Şimdiyse kazanılmış ve yasal bir hak olan izin, istifa ve emeklilik haklarının ellerinden alınmak istenmesi kabul edilemez.
Sağlık çalışanları salgının başladığı günden beri özverisini kaybetmedi; sevdiklerini ihmal etti, tatilini ihmal etti, çalıştığı kurumlarda hizmete devam etti, hiç bir yere gitmedi fakat tükendi.
Yasaklamalarla daha fazla tüketmek yerine çalışma koşullarının acilen düzeltilmesi ve korunması yetkililerinin sorumluluğu ve görevidir.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu