Gündem

‘‘DSİ OLARAK KUTSAL BİR GÖREV İFA EDİYORUZ’’

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün son derece önemli bir görevi ifa ettiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın,‘’ DSİ olarak insanın, toprağın kısacası bütün canlıların olmazsa olmazı olan Su’yu temin ediyor, bütün canlıların ihtiyacını gideriyoruz. Bu bakımdan bizler kutsal bir görevi yerine getiriyoruz’’ dedi.

Önemli faaliyetler yürüttüklerini söyleyen Aydın şu ifadeleri kullandı; ‘‘Bu görevi yerine getirirken mesai mefrumu dinlemiyor, gecemizi gündüzümüze katıyoruz. İnsanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu üstlenmiş olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak son derece mesuliyetli, faziletli ama bir o kadar da zor bir görevi yüklenmiş oluyoruz.

Kısacası Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak Ülkemizin bütün su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir bir şekilde kullanılmasına dair politikalar oluşturmak ve ulusal su yönetimini koordine etmek vazifelerini yerine getirmekteyiz. DSİ Genel Müdürlüğü olarak özellikle son 16 yılda devasa büyüklükte baraj, gölet, sulama tesisi, içmesuyu ve arıtma tesisi, atıksu arıtma tesislerini, hidroelektrik santralleri inşa ederek ve dereleri ısalah ederek bununla birlikte sosyal yaşam alanları oluşturarak vatandaşların istifadesine sunduk.’’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu