GündemEkonomi

DSİ’den Balıkesir’e 20 baraj 20 gölet

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü son 16 yılda Balıkesir’e 20 baraj ve gölet inşa etti. Genel Müdürü Aydın, “Balıkesir’e memba kalitesinde içme suyu sağladık” dedi.

 

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mevlüt Aydın, kurumun Balıkesir’e yaptığı yatırımlar hakkında bilgiler verdi. Son 16 yılda Balıkesir’e 20 baraj ve 20 gölet kazandırdıklarını ifade eden Aydın, “Balıkesir şehir merkezinin içmesuyu problemini çözdük. Şimdi de 7 ilçe, 13 belde, 69 köy olmak üzere toplam 89 yerleşim yerine içme ve kullanma suyu götürmek için plan ve proje çalışmaların devam ediyor. Son 16 yılda Balıkesir ilinde 20 Baraj ve 22 Gölet tamamlayarak Balıkesir’in kalkınmasına büyük katkı sağladık” dedi.

ÇİFTÇİNİN GELİRİ ARTTI

Son 16 yılda açılan barajlarla 621 dekar arazinin sulamaya açıldığını belirten Aydın şöyle konuştu: “Ziraat şehri olan Balıkesir çiftçisine yıllık 464 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. Balıkesirli çiftçilerin hasretle beklediği sulama tesislerimizi hızla inşa etmeye devam ediyoruz. İnşaatı devam eden 13 sulama tesisi ile 172.880 dekar araziyi daha sulamaya açacağız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu