Gündem

DUA’DA ATATÜRK’ÜN ADI GEÇMEDİ DİYE…

Şehitler için okunan bir duada Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçmemesine tepki göstererek programı terk eden Albay’a Balıkesir ADD’den destek geldi.

İstanbul da bir okul tarafından düzenlenen törende Çanakkale şehitleri anıldı. Şehitler için yapılan duada Atatürk’ün adının geçmemesi  önce, programa katılan Albay’ı ardından ADD’yi harekete geçirdi.

ADD Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner konuyla ilgili olarak yazılı bir değerlendirme yaptı. Öner ‘Albay Önder İrevül’ün tepkisi haklı ve onurlu bir davranıştır. Vicdani, milli, insani ve ahlaki bir davranıştır.’dedi.

ONURLU BİR DAVRANIŞIN ARKASINDAYIZ

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve İstanbul Avcılar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen anma programında şehitler için dua okunurken ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adının anılmamasına tepki gösterdi. Avcılar Askerlik Şubesi Başkanı Albay Önder İrevül, tepki için programı terk etmişti. ADD Balıkesir Şube Başkanı İlhan Öner kamuoyuna yansıyan Avcılar’daki olaya ilişkin değerlendirme, ‘  Albay Önder İrevül’ün tepkisi haklı ve onurlu bir davranıştır. Vicdani, milli, insani ve ahlaki bir davranıştır. Saygın Silahlı Kuvvetlerimizin onurlu ve şeref ve şan dolu tarihine yakışan bu davranışın ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü, kutlanmakta olan Çanakkale zaferini yaşatan, Çanakkale ruhunun mimarı ve bugün yaşadığımız toprakları vatan yapan büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür. Onun adını anmayanlar bilmelidir ki Mustafa Kemal olmasaydı onlar bugün bulundukları makamlarda olmayacaklardı. Atatürkçü Düşünce Derneği olarak Albay Önder İrevül’ün şahsında aynı duyarlılığa sahip olduğumuzun bilinmesini isteriz. Ayrıca aynı düşünceleri paylaştığından asla şüphe duymadığımız Türk Silahlı Kuvvetlerimizin çok değerli mensuplarının her zaman yanında olduğumuzu açıklamaktan onur duyarız.’(ADD Balıkesir)

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu