Gündem

Düğün’ü Olan Organizasyon Yapmak İsteyenler

Balıkesir’de işletmeler ne zaman açılacak? Bilim Kurulundan gelen öngörü ne?

 

Koronavirüs nedeniyle yeni evlenecekler düğün tarihlerini iptal etti ve erteledi. 11 Temmuz’dan sonra toplu düğün organizasyonları yapılabileceği öngörülüyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyeleri Normalleşme takviminin 8. haftası yani 11 Temmuz’dan sonra da toplu düğün organizasyonlarının yapılabileceğini belirtiyor. Bunlar yapılırken de maske, hijyen ve sosyal mesafe kuralına uymanın önemine değinen bilim kurulu üyeleri herşeyin Vaka sayılarındaki atışa yada düşüşe bağlı olduğunun altını çiziyor. Salgının seyrinin düşüşte olmasıyla birlikte normalleşme takviminin başladığı tarihten itibaren ilk 4 hafta sonunda 50 kişilik organizasyonların yapılabileceği öngörülüyor.

Düğün Organizasyonlarına Yeni Maliyet Fiyatları Eklenecek mi?

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz bazı işletmeciler fiyatlarda herhangi bir değişikliğe gitmeyeceklerini ancak düğün yapacak kişinin isteği doğrultusunda artan maliyetin fiyatlara yansıtılacağını beliriyor. Koronavirüs nedeniyle yeni evlenecekler düğün tarihlerini iptal etti ve erteledi. İptal olan düğünlerden dolayı organizasyon firmaları da zor günler geçirdi. Normalleşme adımlarının atılmasıyla birlikte  ‘Düğünlere gelecek davetli sayısı nasıl belirlenecek? Sosyal mesafe ayarlanırken, neye dikkat edilecek? İçerdeki oturma düzeni, takı töreni, yiyecek ve içecek servisleri, hjiyen kontrolü nasıl yapılacak?’ merak ediliyor. İstekler ve hizmetin niteliğine göre organizasyonlarda fiyat değişebiliyor. “Masa süslemesinde ortaya canlı çiçek aranjman, menü kartı gibi bir çalışmada kişi başı minimum rakam 25-30 TL gibi bir rakamdan başlıyor. Talebe göre bu fiyat kişi başı 60 TL yede çıkabiliyor. Net rakam hizmet verilen her bir kalem için ayrıca fiyatlandırılıyor.

Davetli Katılım Sayısı da  Önem Taşıyor

Mart, Nisan, Mayıs ayında düğün ve sünnet organizasyonları ile kurumsal davetlerin tamamı ertelendi. Haziran, Temmuz, Ağustos ayları için meraklı bir bekleyiş sürüyor. Balıkesir’de bazı çiftlerin tedirgin bir davet yapmaktansa birkaç ay daha beklemeyi tercih ettikleri biliniyor.Ancak hemen olsun istiyoruz diyenlerde var. Davetlilerin katılmaması, maske takma zorunluluğu, kişi sayısı kısıtlaması gibi endişelerin bekleme yoluna gidilmesinde etkili olduğu düşünülüyor. Şu an 10 kişilik masalarda 4 kişi oturtulması, 600 kişi kapasiteli yere 250 kişi alınması, takı töreni olmayarak girişte takıların alınması, gelinle damadın kimse ile temasta bulunmaması, girişte ateş ölçülmesi, maskesiz girilmemesi, dezenfektanların hazır olması, özel hijyen sertifikalı garsonların servis yapması gibi önlemler söz konusu.

İyimser Tabloyu Verilerdeki düşüş gösteriyor ancak tedbir bırakılmamalı

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün organizasyon ve düğün sektörünü de büyük ölçüde etkilediğini vurgulandı. Mevcut tablonun hem organizasyon sektörü, hem de ülke adına ilerleyen günlerde daha iyimser bir tablo çizeceğine inanılıyor. Sektör fiziki mesafe kuralı uygulanmasının en zor olduğuna alanlardan biri. Hijyen kurallarına dikkat edilmesi, Tüm misafirler ile tek tek fiziki mesafenin korunması suretiyle, girişlerde dezenfekte sıkılarak içeri alınması, maske takma kuralının asla ihlal edilmemesi önem taşıyor.

Gelin Damada Takı Takmak Yasak Altınlar Sandığa  Atılacak

Gelin ve damada yakın temas olmadan zarflara konan hediyeler takı sandığına konulacak.Gelin ve damadı tebrik etmek ve takı,para vs. takmak için sıraya girilmeyecek .Düğün, kına, nişan gibi merasimlerin ardından salonlar baştan aşağı yeniden dezenfekte edilerek, her bir organizasyon için yeniden hazırlık yapılacak. Çalışanlara gerekli bilgilendirmeler ve eğitimlerle ayrıca koruyucu ekipmanlar sağlanmış olacak. Semra Aman Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu