Gündemİlçe Haberleri

“DÜNÜN SIKINTISINI BUGÜN YAŞIYORUZ”

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, su baskınlarının kentte tamiri zor hasarlar bıraktığını söyledi. Güney, BASKİ’nin yaptığı kazı çalışmalarının 2018 yılının Haziran ayından Kasım ayına kadar durması nedeniyle bugünkü sorunların ortaya çıktığını dile getirdi.

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney yaptığı açıklamada; “Bilindiği üzere şehrimiz sokaklarında yapılan alt yapı kanalizasyon yapım işinin süresi, BASKİ’nin yaptığı sözleşemeye göre 720 gündür.

Kazı çalışmaları 2018 yılının Haziran ayında başlamıştır. Kasım ayına gelindiğinde o günkü belediye yönetimi, yerel seçimlerin yaklaşması nedeniyle kazı çalışmalarına 4 ay süreyle ara verdirmiştir.

Bu süre içinde hiçbir şekilde kazı çalışması yapılamamıştır. Kasım sonuna kadar bitirilmesi planlanan kazı çalışmalarındaki 4 aylık kayıp sürenin sıkıntılarını bugün hepimiz yaşamaktayız. Geçtiğimiz cumartesi günü yaşadığımız sel felaketi, yıllardır şehrimizin en önemli sorunu olan altyapı yetersizliğini net bir şekilde ortaya koymuştur. Bu şunu göstermiştir;Şehrimizde müstakil bir yağmur suyu şebeke hattı şimdiye kadar ne yazık ki yapılmamıştır. Kanalizasyon hattında hem yağmur suyu hem de atıklar aynı anda akmaktadır. İkisinin beraber akması, aşırı yağmurlarda yağmur suyunun getirdiği çöpler sonucunda kanalizasyon hattında tıkanmalara sebep olmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“KALICI TEDBİRLER ALMAK ZORUNDAYIZ”

Belediyelerin kalıcı tedbirler almak zorunda olduğunu vurgulayan Başkan Güney, “Belediye yönetimi olarak bizler, 30 yıldır çözüme kavuşturulmayan su baskınlarını engellemek için kalıcı tedbirler alınması konusunda kesin çözümler üretme gayretindeyiz. Bu doğrultuda gerek hükümet yetkilileriyle, gerek Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal ile diyaloglarımız devam etmektedir. Bu süreç içinde elbette zorluklar yaşayacağız. Maddi ve manevi sıkıntılarımız olacak. Ama daha sağlıklı, daha temiz, daha yaşanılası bir Susurluk için yılmadan tüm zorlukların üstesinden gelmek için çalışacağız. Susurluk’un sorunları için siyaset gözetmeksizin herkesin taşın altına elini sokmasını bekliyor” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu