Köşe Yazıları

DÜNYA DURDU YAŞAM DEVAM EDİYOR…

İçinden çıkılamaz zorlukları getirin gözünüzün önüne. Yine de şükür diyenleri hatırlayın. Pek çoğumuz bugünlerde pandemi nedeniyle zorda. Kimimiz evde kimimiz işte. Gençler okuma derdiyle uzaktan eğitime hazırlanırken eğitimcilerde öğrencilerde zorda. İşveren telaşeli, düşünceli işçi dertli.

Kısacası diyeceğim o ki; Pandemi süreci herkesi olumsuz etkiledi. Moraller bozuk. Bu süreç içinde moralimizin düzelmesi için, ekonominin hareketlenmesi için sınır kapıları gibi açtık şehir giriş çıkışlarını. Beraberinde vaka sayılarında patlamaları duyduk ,daha sonra düşüşe işaret eden vakalara şahit olduk, ancak bugünlerde yine dertliyiz. Yine hasta…!

Turizm endişesi ile belki mecbur kaldık kapıları aralamaya ancak Özellikle İstanbul gibi şehirlerden akın akın körfeze gelenler yalnız gelmemiş olacak ki hastanelerde doluluk ve sıra bekleyenlere gözümüz takılıyor yine. Ne oldu? Bakan Koca Vaka sayılarına işaret etti. İstemediğimiz sonuçlar dedi. İstemediğimiz görüntüler dedi sosyal medya hesabından uyarıcı yazılar, fotoğraflar paylaştı ve hala paylaşmaya da devam ediyor.

Kontrollü sosyal yaşam kontrolsüz bir yaşam mı?. Bugün herkesin kendi tedbirini alarak geçireceği bugünleri sağlıklı yaşam için şart koşan virüs bizi terk etmedi. Bu virüs Dünya’yı sevdi ama dünya onu hiç sevmedi. Bazı ülkeler onunla yaşayalım alışırız derken alışmak isteniyoruz diyerek karantina süreçlerine başladı yeniden. Peki ne olacak? Nereye doğru gidiyoruz?
Hiçbiryere gittiğimiz yok aynı yerde, aynı konuda, aynı dertle olduğumuz yerde tüm Dünya sayıyor Dünya dönmeyi durdurdu. Aynı yerde sayıyoruz hala dönebilmek için çare arayan bir şırınga içine konacak sıvı peşinde Onca akıl çerçevesini de ekleyerek yaşantımıza…Gidiyoruz gündüz gece dönmeden durduk yere…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu