Köşe Yazıları

Dünya İşi Biter Mi?

Heryeni güne merhaba dediğimiz gün yeni işlere de yelken açtığımız gün gibi. Günaydın diyerek başladığımız güne birbirinden çok işi sığdırabiliyoruz.

Günlük işlerimizin yanında bir işimiz var ve işyerine doğru yol aldıysak işyerine girer girmez önce masamızı pırıl pırıl ederek başlamayı ihmal etmemeli. Temizlik kadar güzel ne var…Gördüğüm ve duyduğum bu aralar konuşulan bir konu ‘temizlik’. Bazen özellikle bazı gençlerin bu işten kaçtığını duyuyor, üzülüyorum. Halbuki dizüstü bilgisayarlarda geçirilen oyun saatleri arasında yemeğe bile kalkmayıp masada yemek yiyen gençler var. Bir düşünün o masanın halini. Ketçap düşmüş bir klavye, simit kırıntısının aralara girdiği tuşlar….!

Başlığım Dünya işi biter mi? Bitmez elbette. Dünya işi bitenin zaten bu dünya ile işi kalmamış ve öbür dünya dediğimiz alemdedir artık. Bu dünyada iş’te istese iş olmaz onun için. Ne yaptıysa o işin cevaplarını aramakla geçecektir o dünya….

İş dediğimizde sanayide oto tamiri,evde temizlik,yemek işi,işyerinde bizden istenen neyse onlar ve kimimiz üreten kimimiz tüketen bir şekilde iş yürütüyoruz.Çark böyle dönüuyor.Bugün bu çarka kısaca temizlik konusu ilede değinmek istedim.Malum kontrollü sosyal hayat dilimindeyiz.En çok istenen maske-mesafe’nin yanında ki hijyen konusu önemli.Hijyene önem verelim ki çevremizde pırıl pırıl olsun…Sağlık Dünya işine katacağımız güzel işlerle yürür her anlamda….

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu