Gündem

Dünya Obezite Günü Açıklaması

Dünya Obezite Günü Açıklaması

 

4 Mart Dünya Obezite Günü nedeniyle, Balıkesir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serkan Kadir Keskin, açıklama yaptı.

 

Kadir Keskin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Dünya nüfusunun önemli bir bölümü, yetersiz beslenme sonucu oluşan hastalıklarla mücadele ederken diğer kısmı aşırı ve dengesiz beslenmeye bağlı gelişen obezite ile mücadele etmektedir. Obezite sebebiyle her yıl en az 3-4 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Beden kütle indeksinin (BKİ) yükselmesine bağlı olarak; kalp hastalığı, felç, diyabet gibi hastalıkların riski giderek artmaktadır.”

 

Aşırı ve yanlış beklenme ile yetersiz aktivite

 

Keskin, “Ülkemizde obezite görülme oranı Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2017 sonuçlarına göre; 15 yaş ve üzeri bireylerde %33,5; düşük fiziksel aktivite düzeyi ise %42,4 olarak bulunmuştur. Obezitenin oluşmasında başlıca ve düzeltilebilir risk faktörleri; Aşırı ve yanlış beslenme alışkanlıkları. Yetersiz fiziksel aktivitedir. Bu kapsamda ilimizde aile hekimlerimiz obezite takip ve izlemini yapmaktadır” dedi.

 

“Her gün 10 bin adım atmayı tavsiye ederim”

 

Açıklama, şu cümlelerle noktalandı; “Bununla birlikte hizmet alması gereken kişileri, ilçe sağlık müdürlüklerindeki ve sağlıklı hayat merkezlerindeki diyetisyenlerimize yönlendirmektedirler. Risk grubundaki kişilere diyetisyenler tarafından ücretsiz bireysel diyet danışmanlığı hizmeti verilmekte ve takipleri yapılmaktadır. Ayrıca sağlıklı hayat merkezlerimizde fizyoterapistlerimiz tarafından yetişkin, çocuk, ve yaşlılara fiziksel aktivite hizmetleri de verilmektedir. Halkımıza sağlıklı günler dilerken, ‘Her Gün 10.000 Adım’ atmayı tavsiye ederim.”

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu