GündemDünyadan Haberlerİlçe Haberleri

Dünya Okçuları Sındırgı’da

Dünya Okçuları Sındırgı’da

 

Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk yarışması öncesi Sındırgı sokaklarında kültür buluşması yaşandı. Atlı okçuluk günleri Sındırgı’da 20 – 22 Mayıs 2022 tarihleri arasında.

 

Festival Geleneği Bozulmadı Vatandaşlar Kortejle Davet Edildi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu 35 ülkenin katıldığı Uluslararası kortejle renklendi. Sındırgı’da gerçekleştirilen Uluslararası festivallerde bir davet geleneği haline gelen kortej ve anonslarla davet Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk yarışması içinde gerçekleştirildi. 35 ülkeden 100’yakın sporcunun, protokol ve vatandaşların katıldığı Uluslararası Atlı Okçuluk Korteji gerçekleştirildi.

 

281834090 380094430817113 1687131195758917946 N

 

Yabancı Konuklarda Katıldı

Amerika, Almanya, Avusturya, İsveç, Bulgaristan, Endenozya, Ürdün, Suriye, Kanada, Pakistan, Malezya, Tayland, Güney Afrika, İsviçre, İran, İtalya, Japonya, Kırgızistan, Kazakistan, Tayvan, Romanya, Finlandiya, Yunanistan, Moğalistan, Moldavya, Katar, Kuveyt, Umman, İspanya, Fransa, Saudi Arabistan’dan 100’e yakın sporcu yöresel kıyafetleri ve atlarıyla korteje katılarak Sındırgı sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. 20 – 22 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk yarışmasına araç üzerinden anons ile davet de gerçekleştirildi. Korteje yabancı konukların yanı sıra ilçe kaymakamı Zafer Oktay, Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Gas Marka Araç Kortej’de

Sındırgı Atatürk Stadyumu önünde başlayan kortej Sındırgı Geleneksel Türk Sporları merkezinde son buldu. Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş da at üzerinde korteje eşlik etti.Sındırgı Belediyesi tarafından resmi törenlerde ve kortejlerde kullanılmak üzere Sındırgılı sanayiciler işbirliği ile restore edilen 1960 model Gas marka araç da kortejle görücüye çıktı. Eski yılları anımsatan ve bir zamanların dolmuşu olan araç Cumhuriyet Meydanında farklı zamanlarda sergilenerek hatıraları yaşatacak.

 

280754669 380093287483894 3685295774950439433 N

 

Başkan Yavaş “İnsanların Bir Olmasına Fırsat Veren Organizasyon”

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş “ Sındırgı da Uluslararası düzeyde muhteşem bir festival, yarışma yapılıyor. Dünya atlı okçuluk yarışması Sındırgıda. Şu ana kadar düzenlenen belki de en büyük yarışma olduğu söyleniyor. Ve bunların başlangıcında bugün 19 Mayıs’ta stadyumda yaptığımız program sonrasında muhteşem bir kortej yapıldı. 35 tane ülkeden 100’e yakın sporcu kendi bayrakları ve Türk bayraklarıyla birlikte atların üzerinde Sındırgının bir ucundan bir ucuna kadar Stadyumdan ta yarışların yapılacağı panayır alanına yani Geleneksel Türk Sporları Merkezine kadar yürüdüler. Görmeye değer bir tabloydu. Dünya barışını, insanların bir olarak birbirini tanımasına fırsat veren bir organizasyon Sındırgıda yapılması, gerçekleşmesi bizleri ziyadesiyle mutlu etti.”

Nal Sesleri Bizi Kendimize Getirdi

Başkan Yavaş, “ O Akhisar Caddesi, o şehir meydanı, Balıkesir caddesi yani atların o nal sesleri bizi kendimize getirdi. Bizi mutlu etti. Bu sebeple de Geleneksel Türk Sporları Merkezinin açılışını yaptığımız bir günde 19 Mayısta Atatürk’ü Anma gençlik ve spor bayramında gençlere emanet edebileceğimiz yarınlarımızı test eden gençlerimizin bu güzel günlerini, anlarını 19 Mayısını kutluyorum. Rabbim nice bayramları hep beraber huzurla mutlulukla kutlamayı hepimize nasip etsin. “ dedi. Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu