Köşe Yazıları

Dünyanın Gündemi

Dünyanın gündemi koronovirüs. Önemi pik yapan meslek, sağlık  çalışanları. Tıp Bayramını geçirdiğimiz 14 Mart hekimlerin günüydü.Tüm sağlık çalışanlarımızın bugününü bende bu köşemde kutluyorum.

Koronovirüs açıklamaları ve geçirdiğimiz süreç sağlıkla atlatılacak inşallah.Bugüne dek neler söylendi ve neler yapılıyor kısaca bende hatırlatmak istiyorum sizlere. Ülkede okullar tatil edildi, avmlere saatli olarak açık olsun izinleri verildi ve son olarak toplu programlarla beraber meclisteki grup toplantılarına da geçici süreyle ara verildi. Koronovirüs sürecini Türkiye başarılı bir çizgide götürüyor. Sağlık Bakanı Ulaştırma Bakanı ve Adalet Bakanı geçtiğimiz günlerde hatırlarsanız bir açıklamada bulunmuş ve  alanlarında alınan koronovirüs önlemlerini aldıklarını belirtmişlerdi.

Koronovirüs vakası Dünya nüfusunun 169 binini geçti.

İlgili Makaleler

Koronovirüs nedeniyle dün Meclis grup toplantıları iptal edildi. Meclise yapılan yarı ziyaretler tamamıyla ziyaretçi yasağına döndü. Ülkemizde ilk olarak tek bir ailenin ferdinde çıktığı ve ardından 4-6 vakaya ulaşan koronovirüs önlemlerin hassasiyetini daha da ortaya çıkardı. Dün itibarıyle koronovirüsün 18 kişide görüldüğü belirtildi.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Az önce açıklanan ve yeni olan vaka sayısı, toplam 12’dir. Bunlardan 2’si ilk vakamızın temas çevresindendir. Şu ana kadar toplam vaka sayımızsa 18’dir. Vaka sayısı bilgisi açık, tam olarak bu şekildedir.” Paylaşımını yaptı. Koca, Twitter’dan, ilk vakanın gözlemde tutulan çevresindeki 2 kişiye tanı konulduğu bilgisini paylaşarak, Avrupa’dan gelmiş 7, Amerika’dan gelmiş 3 vakanın olduğunu açıklamıştı. Durumun üzücü olduğunu belirten Koca, “Tespit edilmiş her vaka, her izolasyon hepimiz için emniyettir.” Açıklamaları yaptı.Bu açıklamaların kaynağından alınması son derece öneli. Durumu lehine çevirme gayretinde olan kötü niyetli kişiler öyle ki dün bir girişimde bulunarak gizli belge diyerek vakayı kaos halinde sunan sosyal medyada paylaşımlar yaptı. Böyle bulanık ve kirli haberlere sağlıklı bir şekilde kaynağından yalanlama gecikmedi. Bende diyorum ki bir kez daha kaosu besleyen bu zihniyetlere izin vermeyelim. Haberi de bilgiyi de doğru kaynaktan edinin. Sağlıkla kalın.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu