Warning: session_start(): open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php74/sess_42f84b3b652b0eedd33440a25ad2ff95, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in /home/gazeteme/public_html/wp-content/plugins/pixelyoursite-pro/includes/class-pys.php on line 314

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php74) in /home/gazeteme/public_html/wp-content/plugins/pixelyoursite-pro/includes/class-pys.php on line 314
DÜNYAYI KURTARAN KAVRAM İYİLİK - Gazete Merhaba
GündemÇocukçaEğitim

DÜNYAYI KURTARAN KAVRAM İYİLİK

Sevgili çocuklar ‘’ÇOCUKÇA’’sayfamızda Gaziosmanpaşa İlkokulu 3/D sınıfı öğrencileri iyilik kavramını nasıl işlediklerini anlattılar. Yapmış oldukları iyilikleride paylaşıp iyiliği tavsiye ettiler. Oluşturdukları iyilik kutularına ise yapmış oldukları iyilikleri yazdılar ve bakın neler yaptılar…Haydi ! Bu güzel sohbete birlikte göz atalım…

İnsan yaşamında üç önemli şeyden birinide iyilik kavramı oluşturuyor. İyi insan olmak ve iyilik yapmak yaşamımızda bize güzellikler sunuyor. İyilik kavramını derslerinde işleyen ve bu konuda bir proje geliştiren Gaziosmanpaşa İlkokulu öğrencileri yapmış oldukları projeyi Büyükşehir Merhaba ‘ya özel paylaştı. Sınıflarının kapılarını ‘’ÇOCUKÇA’’ya açan minikler bakın neler anlattı.

Azranur Ceylan: Gaziosmanpaşa İlkokulu 3/D sınıfı öğrencisiyim. Öğretmenimiz bize derste iyilik kavramını öğretti. Bizde iyiliğin bize neler kazandırabileceğini öğrenince çevremiz için iyilik yapmaya başladık. Ve yapmış olduğumuz iyilikleri tasarladığımız iyilik kutularına attık.

Bora Solak : Okulumuzda öğretmenimiz bize iyilik kavramını anlattı. Bizde iyi bir insan olmak için çevremizde ve ailemizde minik iyiliklerle onlara yardım ettik. Okulumuza el işi kağıdıyla birlikte makas ve yapıştırıcı getirdik. Getirdiğimiz bu malzemelerden bir kutu oluşturduk. Yapmış olduğumuz bu kutuyada iyilik kutusu adını verdik. Yaptığımız iyilikleride kağıtlara yazarak bu kutularda biriktirdik.

Hilmi Efe Metin: İyilik kutusu benim için çok güzel bir proje oldu. Derste işlemiş olduğumuz bu kavramla birlikte iyiliğin anlamını daha iyi anladım. Bende yapmış olduğum iyilik kutusuna iyiliklerimi yazarak atıyorum . Şimdiden birçok iyiliğim oldu. Örnek olarak ; Aile büyülerim ve çevremdeki engelli kişilere ihtiyacı oldukları konuda yardımcı oldum.

Talha Alpcan: İyilik kutusu projesi beni çok mutlu eden bir konu oldu. Çünkü bu sayede çevremdeki insanlar ve ailem için birşeyler yapabiliyorum. İyilik kutusuna attığım iyiliklerden birine örnek verecek olursam; sınıf öğretmenimizin bize anlatmış olduğu iyilik kavramını bizler iyilik kutusuna taşıdık. Bunun için birkaç basit kırtasiye malzemesine ihtiyacımız vardı. Sınıftan bir arkadaşım malzemelerini okula getirmeyi unutunca ben kendi malzemelerimi onunla paylaştım. Yapmış olduğum bu davranışla birlikte hem iyilik kavramını daha iyi anladım hemde arkadaşım için güzel bir davranışta bulundum.

Bahar Cakan: Okulumuzda iyilik kutusu yaptık. Bende yaptığım iyilikleri yaptığım kutuya attım. Evimizde bizimle birlikte yaşayan bir aile büyüğümüz var. Babaannem yaşlı olduğu için bizimle yaşıyor. Birtakım hastalıklarıda var. Ben o dışarı çıkmak istediğinde onun koluna girerek ona destek oluyorum. Ve ilaçlarını içirerek ona yardım ediyorum. Mahallemizde sokakta yaşayan sokak hayvanları içinde kapımızın önüne mama ve su kabı bırakıyorum. Sevimli dostlarımız içinde iyilik yapıyorum. Bu yapmış olduğum iyilikleri ise iyilik kutuma atarak biriktiriyorum.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu