Gündemİlçe Haberleri

Dursunbey Belediyesi Emprenye Tesisinde Kapasite Arttırıldı

Dursunbey Belediyesi Emprenye Tesisinde Kapasite Arttırıldı

 

Dursunbey Belediye şirketi bünyesinde faaliyet gösteren emprenye tesisi yeni fırını ile hizmet vermeye devam ediyor. Kapasitesi arttırılan tesis ağaç sanayine destek oluyor.

Dursunbey Belediyesi tarafından 2010 yılında hizmete açılan Emprenye tesisi, ilçede faaliyet gösteren ağaç sanayini desteklemek amacı ile kurulmuştu. Kurulduğu günden bu yana sektöre önemli ölçüde destek veren tesis, Belediye tarafından güçlendirilerek yenilendi.

 

ESKİ BAŞKANA TEŞEKKÜR

Yeni makineleri ve ekipmanları yerinde inceleyen Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, işleyiş hakkında yetkililerden bilgi aldı. Dokuz buçuk metre uzunluğundaki yeni makineyi inceleyen Başkan Bahçavan, tesiste açıklamalarda bulundu. Ağaçtan katma değeri yüksek ürünlerin üretilmesi için bu tür bir tesisin her daim gerekli olduğunu ifade eden Başkan Bahçavan, geçmiş dönemde kurulan tesis için dönemin Belediye Başkanı M. Ruhi Yılmaz’a teşekkür etti.

 

KATMA DEĞERİ YÜKSEK ÜRÜNLER ELDE EDİLECEK

Zamanla tesisin kapasitesinin yetmemesi ve makinelerin ihtiyaca cevap vermemesi sebebi ile kendilerini değişime mecbur kaldıklarını hatırlatan Başkan Bahçavan, altı buçuk metrelik fırının yerine dokuz buçuk metrelik yeni bir fırın ve ekipmanını aldıklarını söyledi. Kahverengi ve yeşil olmak üzere iki çeşit emprenye yaptıklarını söyleyen Bahçavan; “Tesisimizde ağaçlarımız tamamen basınçlı, vakumlu ve fırın içinde 3-4 saat kalacak şekilde emprenye yapılıyor. Bu işlemden sonra ağaç canlılığını yitiriyor ve dış ve iç yüzeylerde yüzyıllarca kalacak şekilde bir dayanıklılığa kavuşuyor. Kerestecilerimiz emprenye yaparak katma değeri daha yüksek ürünler elde edip, bundan daha fazla karlar elde ediyorlar. Hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu