Gündemİlçe Haberleri

DURSUNBEY GÖLETLERİ İÇİN BAKANLIK İLE GÖRÜŞÜLDÜ

DURSUNBEY GÖLETLERİ İÇİN BAKANLIK İLE GÖRÜŞÜLDÜ

 

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı  Akif Özkaldı’yı ziyaret etti.

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı  Akif Özkaldı’yı ziyaret etti. Yapılan ziyarette İlçe’deki göletler ile ilgili görüşüldü.  Göletlerle ilgili görüşme kapsamında Odaköy Göleti’ne ayrılan ödeneğin yetersiz olduğunu ifade eden Başkan Bahçavan ödeneğin arttırılması ile ilgili Bakan Yardımcısı Özkaldı’ya talebini iletti. Görüşe sonucu ödeneğin arttırılması ve

çalışmaların 2021 yılında bitirilmesi konusunda mutabakata varıldı.

 

Adaören ve Çınar Gölet Projelerinin İhalesi Açılıyor

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı  Akif Özkaldı görüşmesinde Adören ve Çınar mahallelelerine yapılacak olan gölet projelerinin de ihaleye çıkması ile ilgili tarih belirlendi. Aralık ayı olarak kararlaştırılan tarih ile ilgili Başkan Bahçavan “Adaören ve Çınar mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımıza müjdemizi verelim. ”dedi. Başkan Bahçavan ilçedeki diğer göletler ile ilgili olarak, “Ayrıca Göbül ve Turnacık’da yapılacak olan göletlerin rasatları tamamlandığı bilgisine ulaştık. İnşallah Bakanlığımızın planlama dairesine geçen bu iki bölge ile ilgili gelişmeleri de yakından takip edeceğiz.
Kasım ayında yapılacak olan Hamzacık göleti ihalesi için’de teşekkür etmeyi unutmadık. ”diye konuştu.Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı  Akif Özkaldı ile yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini belirterek ziyaret sonrası bir açıklamada bulundu. Başkan Bahçavan açıklamasında şunları kaydetti:

 

 “BU PROJE İLE SUÇIKTI SUYU BOŞA AKMAYACAK ”

“İlçemiz için önemi bulduğumuz yeni projemiz hakkında da Sayın Özkaldı’yı bilgilendirdik. Bilindiği gibi yılın altı ayı boşa akan Suçıktı suyu gibi bir nimetimiz var. Biz bu suyun mutlaka bir yerde biriktirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle uzun zamandır üzerinde çalıştığımız Dursunbey ile İstasyon Mahallesi arasındaki bölgenin bu projeye uyum sağladığı kanaatine vardık. Proje hayata geçerse adeta bir vadiyi andıran bölgede, yaklaşık 3 milyon metreküp su biriktirilecek. Ayrıca bölgelerde bulunan Beyel, Kurtlar, İstasyon, Sacayak mahallelerimizde bulunan yaklaşık 12.000 dönüm arazi böylelikle tarıma elverişli hale gelecek. Sunumumuzun ardından sayın bakanımız uzman ekipleri İlçemize göndererek inceleme yapacaklarını söyledi. Bizde mutlu bir şekilde bu konularla ilgili hazırlamış olduğumuz proje dosyalarımızı sayın bakanımıza teslim ettik.

 

2B ve ORMAN ARAZİLERİ SORUNUNU UNUTMADIK

Delice bölgemizde bulunan Alanyayla ve İlçemizin muhtelif kırsal mahallelerinde bulunan 2B ve Orman arazilerinin yıllardır mülkü olan vatandaşımıza satılması ile ilgili görüşlerimizi de ilettik. Bu konuda da sayın bakanımız mecliste kanun çalışmasının devam ettiğini bizlere iletti.

 

KESİM SÜRGÜ BEDELLERİNİ UNUTMADIK

İki ayrı Orman işletmesine sahip, %68’i verimli ormanlarla kaplı Dursunbeymizin 102 kırsal mahallesinde ormanlarda çalışarak kesim, sürgü ve nakliye yapan vatandaşlarımızın kesim ve sürgü ücretlerinin düşüklüğünü de unutmadık. Özellikle şu anda ihalelerde en düşük üçüncü sınıf malın bile yüksek fiyatlara satıldığını sayın Bakanımıza bizzat anlattık. Dolayısıyla yıllık 100 milyon civarında üretimde bulunan her iki işletmemize, hizmet eden köylü kardeşlerimizin ormanda çalışan kardeşlerimizin kesim sürgü bedellerinin de yükseltilmesini talep ettik. Bizi can kulağı ile dinleyen ve tüm taleplerimizi olumlu karşılayan Bakanımıza teşekkür ediyor, görevinde başarılar diliyorum… ”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu