GündemEkonomiİlçe Haberleri

Dursunbey Organize Sanayi Yatırımcı Çekmeye Devam Ediyor

Dursunbey Organize Sanayi Sitemizde yaklaşık 56 tane parsel bulunuyor. Şuana kadar Dursunbey OSB’ye gelen 8 yatırımcı bulunuyor. Konuyla ilgili olarak Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan gelen yatırımcılara yer tahsislerinin yapıldığını belirterek OSB’nin değerine dikkat çekti. Yatırımcılarımız arasında yerli ve yabancı yatırımcılarımız var” dedi.

Yatırımcılara Destek Veriliyor

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, Dursunbey Organize Sanayi Bölgemiz’de bulunan 56 parselimizin 8 tanesinin tahsisini resmi olarak gerçekleştirdik. Pandemi döneminde de yeni 5 yatırımcımız ile görüşmelerimizi tamamladık. Önümüzdeki günlerde bu yatırımcılarımıza da tahsisleri gerçekleştireceğiz. Yatırımcılarımız inşaat çalışmaları için resmi prosedür ve proje hazırlıklarına başladılar. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın desteği ile de fabrikaların inşaatına kazma vuracak olan ilk 10 yatırımcımızın harfiyat çalışmalarına destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

“Altyapıya Önem Verdik”

Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili detaylı incelemeler yapan Başkan Bahçavan, Adeta yeni bir şehir kurduğumuz Akbaşlar bölgesinde 100 Milyon’luk yatırım ile OSB’miz İlçemizin ve Ülkemizin hizmetinde olacak. Şu anda enerji nakil hatlarımızın çekildiği OSB’mizde diğer alt yapı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Kısa bir zaman sonra ana yollarımızda üst yapı çalışmalarına başlayacağız.” dedi. Öte yandan inşaat alanları, fabrika alanlarına Dursunbey artık kavuşmalı diyerek işe koyulmuştuk. Buradaki OSB’nin hazineden alım bedelleri halledildi ve 2017 yılında Dursunbey OSB  olarak tescillendi. İhale sürecine girildi. Altyapı elektrik konusu vardı Bakanlıklarla yapılan görüşmeler sonrası hükumetimizin de desteği ile incelemeler yapıldı, altyapı ihaleleri 2018 ‘de yapıldı. OSB’de 7 yolumuz var. Belediyeler genellikle altyapıyı yaparlar ve bu hizmet fazla görülmez. Üstyapı görünür ancak altyapı görülmez. Parke taşı yapım aşamasına geldik şuan. Trafoya yakın 13kilometre uzaklıkta bu çalışmamızda. Elektrik gelecek ve vatandaş arazisine denk gelen yerlerde var. Yaklaşık 40 elektrik direği konumlandırıldı şuan. Enerji nakil hatlarımızda buraya çekilirken OSB içerisinde bir elektrik altyapısı yapılacak. OSB ile çıkan haberler var. Neden hala bitmedi diye düşünülüyor ancak bu altyapı, benzeri işlerde bir süreç var ve bu süreç sağlıklı işliyor şuan. Yapılan iş büyük bir iş” ifadelerine yer verdi.

“Yeni Bir Şehir Kuruyoruz”

Yeni Bir şehir kuruyoruz diyen Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, “prosedürler aşılıp ilk kazmayı vuralı henüz 2 yıl bile dolmadı ancak bu süreyi hızlandırıp burayı tamamlayacağız. Bakanlıklarla görüşmelerimizde güvencelerimizi aldık.Taşın altında yüzde 60 Dursunbey Belediyemizin gövdesi var.Herşey planlı ve programlı bir şekilde şuan yürütülüyor”dedi. Kamil Akyürek’in haberi

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu