GündemEkonomiİlçe HaberleriSiyaset

DURSUNBEY OSB’DE HAMLE

Dursunbey’de Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya, eski İçişleri Bakanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve İşadamları, Dursunbeyliler katıldı.

Dsc0142
“DURSUNBEY’DE ŞARTLARI KARŞILAYANA ARSALAR BEDELSİZ”

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan , “OSB ‘de sanayi tahsisleri başlamış ve ikisi ilçemden Sanayici olmak üzere 7 ayrı arsa tahsisi gerçekleşmiştir. Bakanlar Kurulu Kararı ile 4. Kademede yer alan ve yüzde 80 oranında bedelsiz tahsis yapılabiliyorken 2018 Kasım ayında Cumhurbaşkanımızın kararı ile Çalışan kişi sayısı taahhüdü veren ve bir yıl proje iki yılda üretime geçeceğine sözleşme yapan firmalara bedelsiz arsa tahsisi yapılabilmektedir. Bin 20 dekar alanımızda organize sanayi bölgemiz 52 parselden oluşmaktadır. Lojistik istasyon başvurumuzu da yaptık. Projelerimizi hazırladık.2020 programına inşallah alınacaktır.”dedi. Bahçavan, OSB’nin kente katkısının büyük olacağını vurgulayarak, “Sektörel ve ilçe bazlı teşviklerin verilmesi, ağaçtan elde edilecek katma değeri yüksek mamullerin üretimlerini artıracak. Bunun sonucunda da ithal ettiğimiz bazı ürünlerin ilçemizde de üretilerek döviz kaybının daha az olacağını düşünüyoruz.” diye konuştu.

“DUBLE YOLLAR GELİYOR OSB İLERLİYOR”

“(Dursunbey, Tavşanlı, Kütahya )Balıkesir -Tavşanlı duble yolumuz var. Cumhurbaşkanımızın çizdiği hedef doğrultusunda 2023 vizyonun da bulunan inşallah daha da önce bitecek olan Çanakkale köprümüzle birlikte Avrupa’dan gelecek her türlü lojistik ve araç trafiği İstanbul’a uğramadan Çanakkale, Edremit, Balıkesir, Dursunbey, Tavşanlı, Kütahya ve oradan da Afyon’a Orta Anadolu ve Akdeniz Bölgemize Ulaşım yolu buradan sağlanacaktır. Bakanlığımızın ve Karayollarımızın öngörüsü günlük geçecek taşıt, 25 bin adettir. Organizemize gelen sanayicilerimizin de her birinin farklı önceliklerini gördük. Duble Yol, Demiryolu, Elektrik ve Doğalgaz. Sanayicilerimiz için bunlar olmazsa olmaz istekler. Duble yolumuz, Balıkesir Dursunbey, Dursunbey Tavşanlı arasında devam etmekte. Demiryolu ve Elektrik işi de bitmiş demektir.”

Dsc0188
“TEK EKSİĞİMİZ DOĞALGAZ MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORUZ”

Tek isteğimiz doğalgaz. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımız ,ve son olarak ta Başbakanımız Binali Yıldırım Balıkesir mitinglerinde dillendirmiş fakat bazı yasal mevzuatlar önümüze engeller çıkartmaktadır. Sayın Enerji Bakanımıza da geçen hafta durumu ilettik. Müjdeli haberleri Dursunbey olarak bekliyoruz. Sesimizi duyuracağınıza eminim Şimdiden şükranlarımı sunuyorum. OSB’yi gördünüz. Sizlerden arzumuz emek dolu fabrikaları gönderin bizlere. Size ömür boyu minnettar oluruz.

Dsc0317
BAŞKAN YILMAZ “ YATIRIMCIYA DESTEK OLACAĞIMIZIN SÖZÜNÜ VERİYORUZ”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Balıkesir’i 3 ekonomik bölgeye böldük. Biri Güney Balıkesir, biri merkezi Balıkesir ve diğeri Batı Balıkesir. Etrafında ne olup bittiğini bilen bir Balıkesir olması için Odalarımızla vb. çalışmak. Altın Çember dediğimiz Marmara denizinin havzasının etrafına baktığımızda Devlet üzerine düşen yatırımların hepsini yaptı. Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü yapılan İzmir-İstanbul, İzmir-Ankara otobanları ve körfezin haricinde dışarıdan gelecek Çanakkale’yi Balıkesir’e ve diğer illere bağlayacak olan otobanlar Balıkesir’in her ayrı noktasını hat bölge haline dönüştürdü. Bandırmamızın liman özelliği, Körfezimizin Turizme yatkınlığı bu bölgelerimizin lojistik olarak ve üretimde, madencilikte yapılacak her türlü yatırıma uygun olması ilçemizi leçelerimizi güçlendirmek için tüm yatırımcılara destek olmak istiyoruz. Balıkesir’in kendi kaynakları ile yetinebilen ve dışarıdan gelen yatırımcılarla hep beraber Balıkesir’in kalkınması, güçlenmesi Türkiye’nin güçlenmesi şiarı ile yola çıktık. Bize destek vermek için bugün gelenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Dsc0212
HİSARCIKLIOĞLU “BİRLİKTELİKLE ŞEHRİN YÜREĞİ TEK ATMALI”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,” Türkiye’de 300’den fazla OSB bulunuyor. Bunda ticaret odaları ve borsaların çok katkısı var. Türkiye’nin sanayi devi olmasında en büyük gurur kaynağımız. Türkiye’nin bilgi olarak satabildiği şeylerden biri de OSB’ler. Özellikle sanayisi gelişmemiş ülkeler geldiği zaman bize sordukları soru şu, ‘organize sanayi bölgesi nedir, nasıl çalışır, bizim ülkemizde de yapar mısınız?’ Biz de artık bu bilgilerimizi satıyoruz. Özellikle Balıkesir’i, Dursunbey’i kutluyorum. Türkiye’de marka olmuş şehirlere bakın, valisi, büyükşehir belediye başkanları, oda, borsa başkanları, sivil toplum kuruluşu başkanları bir araya gelirse, hepsinin yüreği şehir için bir ve beraber atarsa o zaman o şehirler marka şehirler olmuş. Bunun arkasındaki bereket şu, birlik ve beraberlikte bereket, ayrılıkta azap vardır. Hisarcıklıoğlu, ilçeye bağlı Akbaşlar Mahallesi mevkisin de yapılacak OSB için lojistik istasyonu düşünüldüğünü, bunun yatırımcılara çok katkısı olacağını söyledi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Lojistik istasyon sayesinde inşallah yatırımcılarımız Dursunbey Organize Sanayi Bölgesi ile ilgilenecektir. Özellikle bölgesi ve coğrafyası itibariyle burada mobilya ve ahşap sektörü üzerine odaklanmamız lazım. Kümelenme bu işin olmazsa olmazıdır. Biz bu konuda Dursunbey’in tanıtımı ve sanayicilerin gelmesi noktasında her türlü desteği vereceğiz. İlçe bazlı teşviğe geçilmesi noktasında Dursunbey inşallah başka bir noktaya doğru sıçrar.”

Dsc0282
CEMİL ÇİÇEK “HER DOĞUM SANCILIDIR”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek Dursunbey’in OSB kurulurken yaşadığı süreç ve gelişmelerle birlikte adeta bir doğum sancısı çektiğini belirtti. İnşallah bu doğum hayırlı olacaktır ”dedi. Çiçek, “ Bir gayrete ihtiyaç vardı, sanayi bölgesinin kurulmuş olması için devlet de uğraşıyor. Sizler de bir adım atmışsınız, inşallah milletvekillerimizle, mahalli yöneticilerimizle, valilerimiz, belediye başkanlarımızla birlikte bize de ne düşüyorsa biz de fahri bir Dursunbeyli olarak sizlerin hizmetindeyiz.” dedi. Toplantıya, eski İçişleri Bakanı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Aksu, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da katıldı. Fatma Kara’nın Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu