Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

Dursunbey’de Gelişim ve Değişimin Işıkları Yanıyor

Dursunbey’de Gelişim ve Değişimin Işıkları Yanıyor

Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilçede planlanan çalışmaların incelemelerini yerel idareci ve milletvekilleri ile birlikte yapıyor. Planlanan çalışmaların devam ettiği ilçede tanıtım atakları ilede göze çarpan detaylar var. Çok yakında dizi çekimleri ile de ilçenin görsel güzellikleri ön plana çıkartacaklar.

192269774 6293484480677107 1321168658992693495 N

İstişare İle Hizmetin Adımları Atılıyor

Gelişime açık olan Dursunbey’de OSB yatırımları ile adını duyuran ilçe, yaşamı kolaylaştırma ve çocuklara özel hazırladığı park ve kütüphane çalışmaları ile de canlılığını koruyor. Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan ilçede yapılan hizmetlere ilişkin istişareye önem verdiğini belirterek gerek ilçedeki muhtarlar gerekse halkla istişareyi sürekli yaptıklarını belirtiyorlar.

Sosyal Konuşlara Duyarlılıkta El Birliği

Pandemi döneminde kan bağışı konusundaki hassasiyeti de gündeme taşıyan Başkan Bahçavan ilçede kan bağışının önemine değinerek kendisi kan bağışlıyor. Geçtiğimiz günlerde Başkan Bahçavan kırsal mahallelerin muhtarları ile de bir araya geldi. Başkan Bahçavan konulara ilişkin sorunları dinleyip, çözüm yollarını hep birlikte üretiyoruz, üreteceğiz dedi.

201800149 6383071028385118 8469200666437290653 N

İstişare İle Hizmet Kültürü

İstişareye önem veriyoruz diyen Başkan Ramazan Bahçavan mahalle muhtarları ile biraraya geldi. Pandemi sebebi ile uzun süredir gerçekleştiremediğimiz danışma ve istişare toplantılarımızın ilkini, geçtiğimiz günlerde mahalle muhtarlarımız ile gerçekleştirdik. 15 Nisan 2021 tarihinde yürürlüğe giren ‘Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan’ yönetmeliği hakkında bilgi verdiğimiz muhtarlarımıza, Büyükşehir Belediyemiz Teftiş Kurulu Başkanı Aydın Pehlivan’da yönetmeliğin detayları hakkında bilgi verdi. Mahallelerimizin genel sorunlarını değerlendirdiğimiz toplantıda karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu” dedi.

Kan Ver Yaşam Kurtar

Kızılaya kan bağışınında önemi üzerinde duran Dursunbey Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan, bağışları kabul eden Kızılay’a ayrıca 14. kez kan bağışında bulunduğunu söyledi .AK Parti Kadın kolları, Gençlik kolları başkanları ve teşkilatının da bağışta bulunduğu kan merkezinde geçtiğimiz günlerde kutlanan 14 Haziran Dünya Kan Bağışçıları gününü de ayrıca kutladıklarını belirtti. Bağışın öneminin altını çizen Başkan Bahçavan ayrıca herkesi kan bağışına davet etti.

Dursunbey Dizi Çekimi İle de

Dursunbey ilçesinin kabuğunu kırdığın işaretlerinin görülebildiği ilçede yakın zamanda TV çekimleri ilede doğanın güzelliği ayrıca öne çıkacak. Dursunbey’de  önümüzdeki haftalarda dizi çekimleri gerçekleşecek.İlçeye gelen ünlü oyuncu Tolgahan Sayışman’ı ağırladıklarını söyleyen Başkan Bahçavan,  İlçemiz zengin doğası ve ayrıca her açıdan güzelliği ile önde olan bir ilçe. Dizi çekimleri içinde sanatçı Tolgahan bey ile görüş alışverişinde bulunduk. Set için belirlenen mekanları değerlendirdik.Dizinin detayları hakkında görüş alışverişinde bulunduk. Çekimleri Temmuz ayında başlaması planlanan dizi, ayrıca İlçemizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacak” dedi.

197441101 4739485389411729 7232935317433382381 N

“Programında Olmamasına Rağmen Bakanımız Dursunbey’i Görmek İstedi”

Bahçavan “Kıymetli Bakanımız programının dışında olmasına rağmen İlçemizi ziyaret etmek istedi. Bu vesile ile Bakanımıza, İl Başkanımıza, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Valimize teşekkür ediyor, İlçemize süren ve ayrıca talimatı verilen tüm yatırımlar için hemşehrilerimin adına Bakanımıza şükranlarımı belirtmek isterim. Dursunbey Organize Sanayi Bölgemizde Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu ve Milletvekillerimiz ile birlikte incelemelerde bulunduk. Lojistik hattımız ve ayrıca yatırımcılarımız hakkında bilgi verdiğimiz bakanımıza fabrikaların lojistik kapasiteleri ile ilgili bilgiler sunduk” dedi.

“İlçemizde Terminal Kavşağı Tamam Çocuklar İçinde Heyecanlı Bir Park Kazandırdık”

Öte yandan kavşakta, binlerce çalı türü bitki ve boylu ağaç toprakla buluşturdular. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürütülen çalışmalar kapsamında ilçeye ayrıca yeni kütüphane kazandırıldığının altını çizdi. Bu kütüphanelerden ilki 0-3 yaş ile 4-11 yaş arası çocuklarımız için hazırladığımız Bebek ve Çocuk Kütüphanemiz olacak. İçerisinde survivor parkı, oyun alanları , zemin satrancı, bahçe oyun alanları ve ayrıca yeşil alanlar ayrılan bebek ve çocuk kütüphanemizin bahçesini çocuklarımız için kullanıma açtık. Bakanlığımız tarafından iç tefrişatı yapılacak olan kütüphanemiz, ayrıca önümüzdeki aylarda hizmete açılacak” dedi. Haber:Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu