Gündemİlçe Haberleri

Dursunbey’de Hizmet Atakları İlçeye Değer Katıyor

Dursunbey’de Hizmet Atakları İlçeye Değer Katıyor

Dursunbey’de Hizmet Atakları İlçeye Değer Katıyor. Dursunbey ilçesinde 2021 yılı yatırımları ilçeye değer katıyor.

YATIRIMLAR İLE DEĞER KAZANIYOR

Dursunbey 2021 hizmet programına alınan yatırımlar ile değer kazanmaya devam ediyor. İlçenin 2021 yılındaki en önemli adımlarından biri ilçe merkezinde başlaması planlanan doğalgaz hizmeti olurken bir yandan da bölge ekonomisine katkı sunacak Organize Sanayi Bölgesi kurulumuna yönelik adımlar atılıyor. 2021 yatırımları ile hizmette öncü Dursunbey Belediyesi hem kendi içinde vatandaşlarına konforlu bir yaşam sağlamak için çalışırken il geneline ve bulunduğu bölgeye de hizmet etmek için gerekli adımları atıyor.

DOĞALGAZ KAPIDA

2021 yatırımları ve hizmet programı kapsamında ilçenin en önemli gündemini ilk etapta merkez mahallerle olmak üzere doğalgaz hizmeti sağlanması oluşturuyor. Bu kapsamda önceki günlerde İlçe Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan Şubat ayı meclis toplantısını  “Acil” olarak gerçekleştirdi. Yapılan toplantı sonrası vatandaşlara müjdeyi veren Bahçavan uzun zamandır beklenen hizmete dair atılan adımın sevinçle karşılandığını ifade etti. Aksa Doğalgaz Genel Müdürü Alper Konyalı, Aksa Balıkesir Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Müdürü Ferhat Öztürk ve Aksa Mühendisi Samet Demiraslan ile müjde sonrası toplantılar gerçekleştiren Bahçavan ilerleyen aylarda kazı çalışmalarına hemen başlanacağını belirtti.

ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETEN KENT

İlçedeki önemli yatırımlardan biri olan Güneş Enerji Santrali’de (GES) Dursunbey Belediyesi Şubat ayı meclis toplantı gündemlerinden biri oldu. İlçede kurulması planlanan 2. GES için meclis desteğini aldığını söyleyen İlçe Belediye Başkanı Ramazan Bahçavan mevcut tesisin gelir giderlerini açıklayarak tesisin ilçe için kazançlı bir yatırım olacağını ifade etti. Meclisten gelen destek ile ilçede 2. GES projesi de ilerleyen günlerde hayata geçirilmesi planlanan projeler arasında yerini aldı.

OSB HEM İLÇEYE HEM BÖLGESİNE KATKI SAĞLAYACAK

İlçede doğalgaz ile konforlu ısınmayı ve kullanımı sağlamayı, Güneş Enerji Santralleri ile kendi enerjisini kendisi üretmeyi misyon edinen Dursunbey Belediyesi’nin 2021’deki en önemli adımlarından biri de Organize Sanayi Bölgesi kurulumuna yönelik karar oldu. Konuyla ilgili olarak önceki günlerde ilk fabrika bölgede çalışmalarına başladı. Dursunbey OSB’si ile hem bölge ekonomisine katkı sağlamayı hem de istihdam sağlamayı hedefliyor. Başkan Bahçavan sanayi üretiminde bir marka haline gelmenin ilçeye yeni yatırımcılar sağlayacağını ve bu durumun ilçe sakinleri için birçok bağlamda yararlı olacağını belirtti.

GENÇLERE VE SPORA YÖNELİK ÖNEMLİ YATIRIMLAR

Dursunbey’de hizmetler sadece sanayi, üretim ve yetişkinlere yönelik hizmetler olarak da sınırlı kalmıyor. İlçedeki her yaş grubunun 2021 yatırımlarından olumlu etkileneceğini ifade eden Başkan Ramazan Bahçavan ilçe gençlerine oldukça değer verdiğini ve spor faaliyetleri ile gençlerin özellikle kovid19 pandemisi döneminde normalden uzaklaşan yaşamlarının sağlıklı olması için ellerinden geleni yapaya çalıştıklarını ifade etti. Dursunbey Belediyesi bu kapsamda 2021 yılı Kasım ayında gerçekleştirilmek üzere Türkiye Triatlon Federasyonu öncülüğünde yapılması planlanan Dursunbey 2. Kros Duatlonu için protokol imzaladı. Büyük bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak olan Dursunbey’in gençleri için bu organizasyon büyük bir fırsat ve deneyim olacak. Başkan Bahçavan gençlere ve spora yönelik yatırımlar kapsamında ilçenin okullar bölgesi olarak bilinen bölgesine de yeni bir spor salonu yapılacağını belirtti. Bahçavan konuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile ilgili protokolün imzalandığını hatırlattı.

ORMANIN BAŞKENTİ UNVANINI KORUMAYA DEVAM

2021 hizmet programı kapsamında bölgenin orman başkenti olarak bilinen Dursunbey’de

unvanı korumaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Ramazan Bahçavan bu kapsamda ilerleyen günlere Sülmen Bölgesi’nde projelendirilen Yeşiltepe Mesire Alanı ile ilgili gerekli görüşmelerin yapılarak alanın Dursunbey Belediyesi’ne tahsis edileceğini, ilçede ağaç sayısının arttırılması için ilgili taleplerin iletildiğini ve ilçeye kestane, ceviz, badem gibi birçok fidanın ilerleyen günlerde temin edileceğini ve orman yangınlarının önlenmesi ve çeşitli çalışmaların kolaylıkla yapılabilmesi için Orman Genel Müdürlüğü’ne araç desteği taleplerinin iletildiğini söyledi. Başkan Bahçavan 2021 yılının Dursunbey için hizmet yılı olacağına bir kez daha dikkat çekti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu