Gündemİlçe Haberleri

Dursunbey’de Pazarcı Esnafına Maske ve Eldiven Dağıtıldı!

Dursunbey Belediyesi Zabıta ekipleri Cuma pazarında tezgah açan esnaflara maske, eldiven ve 14 kural broşürleri dağıttı. Esnafların maskesiz, eldivensiz satış yapmaları yasaklanırken, müşterilerin ürünlere dokundurulmaması gerektiği esnaflara hatırlatıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sıkı önlemler alan Dursunbey Belediyesi haftada bir kez kurulan İlçe semt pazarında da önlemlerini sürdürdü. Belediye Zabıta Amirliği ekipleri Pazarda tezgah açan esnaflara Maske, Eldiven ve uyarıcı broşürler dağıtırken, esnafları da koronavirüs’e karşı uyardı.
Bu uygulamadan memnun kalan pazarcı esnafları alınan tedbirlerin yerinde olduğunu ve maske ile eldiven dağıtımının kendileri için büyük bir avantaj olduğunu belirttiler. Maskesiz ve eldivensiz satış Zabıta tarafından yasaklanırken, ekipler pazarda gün boyu denetim gerçekleştirecek. Konu hakkında açıklama yapan Belediye Zabıta Amiri Yasin Kavuş; “Bilindiği üzere tüm Dünya’yı tehdit altına alan bir salgın ile karşı karşıyayız. Bizde be sebeple şu anda tüm tedbirlerimizi alıyoruz. Belediye Başkanımız Ramazan Bahçavan’ın talimatı ile İlçemiz pazarında sabah tezgah açan tüm esnaflarımıza hem eliven hemde koruyucu maske dağıttık. Esnaflarımızı tek tek uyararak maskesiz ve eldivensiz asla satış yapmamalarını hatırlattık. Gün içinde ekiplerimiz pazar içersinde denetimlerini gerçekleştirecekler. Esnafımızı ve vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu