Görüntülü Haberler

Dursunbey’de Pazarlar Denetimsiz mi?

 

Dursunbey’de kurulan pazar yerinin denetimi ile ilgili hem vatandaşlar, hem de pazarcı esnafı dertli. Pazarcı esnafı pazar yerinin fiziki koşullar itibari ile değil pandemi, normal şartlar için bile uygun olmadığını, Belediye zabıtalarının Pazar girişi dışında varlığını hissedemediklerini ifade ediyor.

 

Tedbir ve Denetim olmadan mı Taşındı?

İnsanların temel ihtiyacı olan ürünleri pazarladıklarını belirten Pazarcı Esnafı, tüm bu gıda malzemelerini toz toprak içinde insanlara satmaktan oldukça rahatsız. Pandemi nedeni ile pazaryerinde yaşanan değişikliğin, gerekli hazırlıklar ve alınması gereken tedbirlere uygun olmayacak şekilde yapıldığını öne süren pazarcılar, taşındıkları yerin hem pandemi açısından, hem de normal hijyen koşulları açısından yetersiz olduğunu ifade ediyor.

 

Dursunbey Pazar Haberi 01

 

Tuvalet Yetersiz ve Hijyenik Değil

Tuvalet ihtiyaçlarını dahi karşılamakta sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Pazarcı Esnafı, geçici olarak kurulan seyyar tuvaletin sadece 1 erkek ve 1 kadına hizmet verecek kapasiteye sahip olduğunu belirterek, söz konusu tuvaletlerin de düzenli olarak temiz tutulamadığını ifade ediyorlar.

 

Alınan Tedbirlere Uygun Değil

Öte yandan pazara alışverişe gelen vatandaşlar ise özellikle pandemi sürecinde temel gıda malzemelerinin satışı ile ilgili yayınlanan genelgeye uyulmadığını, kapalı halde satılması gereken bazı gıda malzemelerinin açık ve açıkta satılmasından şikayetçi. Pazarcı esnafı gibi Pazaryerinin fiziki koşullarının uygun olmadığını belirten vatandaşlar bu konuda yetkililerin etkili denetimlerin uygulanmamasına tepki gösteriyor.

Haber: Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu