Gündemİlçe HaberleriSiyaset

DURSUNBEY’E MÜJDELER

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Dursunbey Sanayi Sitesini ziyaret etti. Dursunbey’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, özellikle üzerinde durdukları 2.000 kilometrelik asfalt çalışmasında aslan payını Dursunbey’in alacağını söyledi.

Başkan Zekai Kafaoğlu; “Belediyecilikte eşit dağıtmak adil olmak anlamına gelmiyor. Bir ilçemize 100 kilometre asfalt sererken diğer ilçemize de 100 kilometre asfalt döşediğinizde adil olamıyorsunuz. Bir ilçemizde 12 kırsal mahalle varken, diğer ilçemizde çok daha fazla kırsal mahallemiz var. Örneğin Dursunbey’de 104 kırsal mahalle ve daha uzun yol ağı var. Bu nedenle 2018 yılını asfalt yılı ilan ettiğimiz noktada aslan payını Dursunbey’e ayırdık. 2.000 kilometre asfaltın 200 kilometresini Dursunbeyli hemşerilerimizle buluşturacağız. Görüyorum ki, sanayi sitesi esnafımız site içindeki asfalttan şikayetçi. Sanayi sitemizin içindeki yolları da 2018 yılı içerisinde sıcak asfaltla buluşturacağız. Sanayi sitesi esnaflarımıza hayırlı olsun inşallah” şeklinde konuştu.

BAŞKAN KAFAOĞLU’NA SEVGİ SELİ

Sanayi Sitesi esnaflarıyla buluşmasının ardından Dursunbey Belediyesi yakınlarındaki Asma Altı mevkiinde Dursunbeyliler’le buluşan Başkan Zekai Kafaoğlu’na yoğun ilgi vardı. Yaklaşık bin kişinin hazır bulunduğu meydanda Dursunbeyliler’e seslenen Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 1994 yılında başladığı siyasi yaşamı boyunca en sık ziyaret ettiği ilçenin Dursunbey olduğunu söyledi. Dursunbey’in Balıkesir’in önemli merkezlerinden birisi olduğunun altını çizen Başkan Kafaoğlu; “Dursunbey’e her gelişimde heyecanlanıyorum.

Çok güzel anılarımız var bu ilçemizde. 2002 yılından bu yana yapılan seçimlerde her zaman AK Parti olarak 1. çıkan ilçemizdir Dursunbey. Bugüne kadar bizlere destek verdiniz, vermeye de devam ediyorsunuz. 24 Haziran’da da inşallah Dursunbey ilçemiz yine 1. olacaktır. Ancak şunu sizlere söylemeliyim ki, bu sefer 1.’liğe aday başka ilçelerimiz de var. Yüzde 80’lik oy dilimi yetmez. Artık yüzde 85-90 oy bekliyoruz Dursunbeyimiz’den” dedi.

 

100 YILIN SEÇİMİ OLACAK

Türkiye üzerine oynanan oyunlardan bahsederek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olma konusunun altını çizen ve 24 Haziran seçimlerinin önemine dikkati çeken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu; “Sizlerle beraber çok yol yürüdük. Yağan yağmurlarda birlikte çok ıslandık. Şimdi de Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yollarda yürümeye devam edeceğiz. Yağan yağmurlarda ıslanmaya devam edeceğiz. Bu şarkının burada bitmediğini, yeni dönemde de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde de devam edeceğine ben yürekten inanıyorum. Bu seçim 100 yılın seçimi. Bu seçim asrın seçimi. 25 yıldır çok seçimler geldi geçti. Hepsi önemli dedik. Ama bu seçim hepsinden daha önemli. Yaşananları sizler de takip ediyorsunuz. Türkiye’ye bakışı sizler de görüyorsunuz.

Eskiden 7 düvel vardı şimdi 77 düvel. Etrafımızı kan gölüne çevirdiler. Bölüp parçalayamadıkları tek ülke Türkiye kaldı. Cumhuriyetimizin kuruluşundan beri ülkemize biçilen bir gömlek vardı. Kasımpaşalı Recep Tayyip Erdoğan çıktı ve bu gömleği yırtıp attı” şeklinde konuştu.

DURMAK YOK HİZMETE DEVAM

Dursunbey’de devam eden ve yapılacak olan projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “2.000 kilometre yol yapacağız dedik ve 2018 yılını asfalt yılı ilan ettik. Burada tabi en çok Dursunbey mağdurdu. 104 tane kırsal mahallesi var ve henüz daha asfalt ile tanışmamış mahalleleri var. 2018 yılı içinde inşallah Dursunbeyimize 200 kilometre asfalt sereceğiz. Yine Kilit Parke döşeme işimiz de var. Merkez ilçelerimiz de dahil olmak üzere kilit parke taşında 100.000 metre kare taş döşeme işi ile en büyük payı Dursunbey alacak. Yine Dursunbeyimizde Toplu Taşıma Merkezi yapıyoruz. İhalesi yapıldı. İnşaatı devam ediyor. İnşallah 10-15 güne kadar bitecek.

Dursunbey’de kapalı bir pazar yerine ihtiyaç var. Sokak aralarında pazar kuruluyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak projelendirme çalışmalarını başlattık. Dursunbeyli hemşerilerimize helal-i hoş olsun inşallah. BASKİ’de bir yandan çalışıyor. 10 ayrı kırsal mahallemizde sondaj çalışması yapıyorlar. Bu sene içinde 50 ayrı noktada BASKİ’nin çalışmaları devam edecek. Büyükşehir Belediyesi olarak elimizin değmediği yer kalmasın diyoruz. Bunlarla bitecek mi? Bitmeyecek inşallah. İhtiyaç oldukça hizmete devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu