Gündemİlçe HaberleriSiyaset

 “Düşürülme Kararı Hukuka Aykırı İptal”

 “Düşürülme Kararı Hukuka Aykırı İptal”

 

Susurluk Belediye Meclisi’nin CHP ve İYİ Partili Meclis üyeleri geçtiğimiz Şubat ayında 2021 yılında devamsızlık yaptığı iddiasıyla Ak Parti’li Susurluk ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi İbrahim Dürmüş’ün Meclis üyeliğini düşürmüştü. Balıkesir İdare Mahkemesi’ne bu kararın iptali için dava açılmıştı.

 

Açılan dava üzerine Mahkeme öncelikle Yürütmeyi Durdurma Kararı vermişti. Mahkeme davayı esastan görüşerek nihai kararını verdi ve Mahkeme Susurluk Belediye Meclisi’nin Düşürme Kararını İptal etti.

“Siyasi Bir Skandala İmza Attılar”

Konuyla ilgili Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Gurup Sözcüsü Av.Mehmet Birol Şahin bir açıklama yaptı. Şahin açıklamasında, “Bu konunun Susurluk Belediye Meclisi gündemine alınması üzerine defalarca İbrahim Dürmüş’ün Belediye Kanunu’na göre düşürülmesinin mümkün olmadığını, devamsızlık iddiaların doğru olmadığını belirterek Susurluk Belediye Meclisi’nin CHP ve İYİ PARTİ’li üyelerini kanuna uygun karar vermeye davet etmiştik. Ancak CHP ve İYİ PARTİ’li yönetici ve Meclis üyeleri organize bir biçimde kanunsuz bir eylemi Bandırma Belediye Meclisi’nde eşzamanlı yaparak Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu ele geçirmeyi hedefleyen bir siyasi skandala imza atmışlardı. İdare Mahkemesi’nin Yürütmeyi Durdurma Kararları bu kanunsuz eylemlerin Büyükşehir Meclisi’nde Nisan ayında yapılan Encümen ve Komisyon seçimlerde CHP ve İYİ PARTİ’nin haksız biçimde ele geçirme teşebbüslerini sonuçsuz bırakmıştı ”dedi.

“Mahkeme Duvarında Yerle Bir Oldular”

Şahin ayrıca, “İdare Mahkemesi ilk günden itibaren söylediğimiz hukuk ve yasa çağrımızda ve uyarılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu göstermiş Meclis kararını iptal etmiştir.Böylelikle siyasi hırs bataklığında gözleri dönmüş bir biçimde koltuk sevdasına kapılmış hukuk ve kanun tanımaz CHP ve İYİ Parti’li parti yöneticileri ve Meclis üyelerinin Demokrasi ve Balıkesirli seçmenlerin belirlediği meclis sayılarını kanunsuz olarak ele geçirme hayalleri Mahkeme duvarında yerle bir olmuştur. Hemşerimiz bir kez daha bu iki partinin koltuk uğruna neler yapabileceğini demokrasi ve hukuk tanımaz zihniyetlerin bir kez daha görmüştür. Bu iki partinin amacı hizmet değil kargaşa ve koltuk sevdası olduğu bir kez daha üstelik Mahkeme kararı ile tespit edilmiştir.”ifadelerine yer verdi.

“Susurluk Meclisinin İyi Parti’li Ve Chp’li Üyeleri Hakkında

Görevi Kötüye Kullanma Suçu” Sebebiyle Şikayette Bulunuyoruz”

Şahin, “Bu kanunsuz karar ile Susurluk ve Balıkesir’in gündemini lüzumsuz yere işgal eden, Büyükşehir Meclisini kavga ve kargaşa ortamına sürükleyen bu kanunsuz eylem yapanların yanına kalmayacaktır.Susurluk Belediye Meclisi’nin CHP ve İYİ PARTİ’li Meclis üyeleri hakkında”Görevi Kötüye Kullanma” eylemleri sebebiyle suç duyurusunda bulunuyoruz.Ayrıca DÜŞÜRÜLME kararı veren bu Meclis üyelerinin Belediye hizmetlerini ve Meclis çalışmalarını bu yolla engellemeleri sebebiyle üyeliklerinin düşürülmesi için Danıştay’a müracaat edeceğiz.”dedi.Haber: Semra Aman Akyürek

Bir kez daha belirtiyoruz ki Belediye Meclisleri ilçe ve şehrimize hizmetlerin konuşulduğu yerler olmalıdır. Bu iki partinin bu kaos teşebbüsleri ile hizmetlerimizi engellemesi ve gölgelemesi mümkün değildir. Başarısızlıklarını bu yolla örtbas edebilmeleri de mümkün değildir.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu