Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Düzce Depreminden Sonra Yeni Afetlere Karşı Uyarı!

Düzce Depreminden Sonra Yeni Afetlere Karşı Uyarı!

 

TMMOB Balıkesir İKK Sekreteri, Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici’den deprem açıklaması geldi. Dikici, Düzce’deki Gölyaka depremine ilişkin basın açıklaması yaptı.

 

‘’2 YURTTAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ!’’

Dikici, yaptığı açıklamada, ‘’Düzce Gölyaka depremi yeni afetlere karşı uyarı niteliği taşımaktadır. Düzce’nin Gölyaka ilçesinde, sabah saatlerinde deprem meydana geldi. Ayrıca, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünün açıklamasına göre, bu 6 büyüklüğünde bir deprem. Üstelik, ilk yapılan tespitlere göre depremde 2 yurttaşımız yaşamını yitirmiş. Ayrıca, 50’den fazla yurttaşımızın çeşitli yaralanmalara maruz kaldığı anlaşılmaktadır’ ’dedi.

23 YILIN ARDINDAN YENİ FELAKET UYARISI

Dikici, açıklamasında depremin hissedildiği geniş alana özellikle vurgu yaptı. Dikici, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bolu, İstanbul,  Bursa,  Bilecik, Ankara ve Eskişehir’de hissedildiğini belirtti. Ayrıca  17 Ağustos 1999 Marmara Depremi ve 12 Kasım 1999 Düzce Depreminin üzerinden geçen yirmi üç yılın ardından; Düzce’de yaşanan deprem yeni felaketler konusunda bir uyarı niteliği taşıdığını ifade etti.

‘’DEPREM ÖNCESİ HAZIRLIK DAHA ÖNEMLİ’’

Betül Dikici afetler ve acil durumlarda başarılı korunma süreçlerinin tüm sorumluların koordinasyonu ve işbirliği ile mümkün olduğunu belirtti. Betül Dikici, ‘’ Bilindiği gibi geçtiğimiz 12 Kasım tarihinde tüm yurtta olası bir depreme karşı çök-kapan-tutun tatbikatı yapılmıştır. Ancak deprem anında yapılması gerekenlerin yanı sıra deprem öncesi hazırlık daha önemlidir’ ’dedi.

‘KAYBETTİĞİMİZ YURTTAŞLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ’’

Belediyeler ve TMMOB’nin ilgili Odaları ile birlikte yapı stoku taranarak depreme hazırlık konusunda önemli bir adım atılabilir. Ülkemizde sıklıkla yaşanan depremlere ilişkin toplumsal ve yönetimsel hafızanın korunarak gelecek kuşaklara aktarılması zorunludur. TMMOB Balıkesir İl Koordinasyon Kurulu olarak, depremde kaybettiğimiz yurttaşlarımızı saygıyla anıyor; yaralanan yurttaşlarımıza acil şifalar diliyor, depremden etkilenen tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz’ ’dedi.

Haber: Muhammed Can Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu