GündemDünyadan Haberler

ECDAT YADİGÂRLARI RESTORE EDİLİYOR

Balıkesir’de restore edilen vakıf eserlerinden olan Zağnos Paşa Camii yeniden hizmete açıldı.

Balıkesir’de restorasyonu tamamlanan vakıf eserlerinin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nden yaptığı canlı bağlantıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla, Vakıflar Genel Müdürlüğünce Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde organize edilen “Vakıf Kuran Kadınlar” temalı Vakıf Haftası ve Restorasyonu Tamamlanan 250 Vakıf Eserin 7 Bölgeden Canlı Bağlantılı Toplu Açılış Töreni’nde, Cumhurbaşkanı Erdoğan telekonferans yöntemiyle Balıkesir’e bağlanarak, restorasyonu tamamlanan tarihi Zağnos Paşa Camii’nin açılışını gerçekleştirdi.

BALIKESİRLİLERİN SELAMINI İLETTİ

Balıkesir’e canlı bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali Ersin Yazıcı’ya, restorasyona verdiği destekler için teşekkür ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1923 yılında hutbe okuduğu caminin restorasyonunun tamamlandığını söyledi. Valiliğin haberine göre, Vali Ersin Yazıcı da, il genelindeki bütün tarihi eserlere önem verdiklerini ifade etti. Her eserin kendileri için ecdat yadigârı olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Balıkesirlilerin selamını iletti.

Vali Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Karesi Kaymakamı Abdülkadir Demir ve Vakıflar Bölge Müdürü Muhammet Şakir Erarı kurdeleyi keserek caminin açılışını gerçekleştirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu