Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

“EDBEL 30 Milyon Zarar Ettirildi”

“EDBEL 30 Milyon Zarar Ettirildi”

AK Parti Edremit İlçe Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Murat Tuna, basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, Edremit Belediyesi’nin geldiği son durum hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, AK Parti Edremit İlçe Başkanlığı tarafından yapılan kahvaltılı basın toplantısında, yerel ve ulusal medya mensuplarıyla bir araya gelen Murat Tuna, açıklamalarıyla dikkat çekti. Edremit Belediyesi’nin durumunu değerlendirerek, Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın belediyeyi yönetecek vizyona sahip olmadığını vurgulayan Tuna, Edremit Belediyesi bünyesindeki EDBEL Şirketi ile ilgili de konuştu.

Edremit Devlet Hastanesi inşaatının başlamasının önündeki engel ile ilgili de konuşan Murat Tuna, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle sizlerle bugün burada buluştuk ve davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Meclis Üyesinin birisi Edremit Devlet Hastanesi ile ilgili karşıt görüş bildirdi. Bu arkadaş, her olumlu kararda olduğu gibi buna da itiraz etti. CHP’den meclise girmiş, sonrasında istifa edip bağımsız görev yapan birisi. Son meclis toplantısını 1 buçuk saat meşgul etti.

Edremit’in Devlet Hastanesi’ne ihtiyacı yoktur dedi. Meclisin tamamı tepki gösterdi. Hasan Arslan bile tepki gösterdi. Dursunbey OSB’ye de dava açmış. Bu gibi kişilerin ağa babaları ya içeride, yada dışarıdadır. Cengiz Dikici, Balıkesir’e yapılacak olan her türlü istihdam alanlarını, yatırımlarını mahkemeye götürmekle görevlendirilmiş. İhanetin de çok ötesindedir bu. Eşi de Balıkesir Mimarlar Odası Başkanı. Kendisinin devlet projelerine çizdiği plan projelerde sıkıntı yok. Ama diğerlerine karşı. Sayın Muhterem İnce ile Ankara’da görüşmeler yaptık ve hastanemizin temeli yakın zamanda atılacaktır” dedi.

“180 MİLYON LİRA BORÇ HİZMETİ YAPTI”

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği basın toplantısında AK Parti hükümetinin Edremit’e hizmet sağlamadığını yönünde söylemlerine karşılık açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Meclisi Cumhur İttifakı Grup Sözcüsü ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Encümeni Murat Tuna, “Hasan Arslan, sizleri o gün burada toplayıp, devletin buraya bir şey yapmadığını ima etmiş. Hasan Arslan ciddiyetsiz bir Belediye Başkanı olduğu için, hayatını laylaylom ile geçirmiş.

Edremit’te bir şey yapılmadığı diye devleti eleştirebiliyorsa öncelikle kördür. Biz Kaymakamlık binasının temelini atıp bina yükselmeye başlayınca Hasan Arslan daha hükümet binasına başlanmadı diye meclis toplantısında laf söyledi. Ama kendi arkadaşları bunu yalanladı ve inşaat başladı dedi. Sanırım Hasan Arlan’da katarakt var ve yapılanları görmüyor. AK Parti hükümetinin Edremit’te yaptıklarını herkes biliyor. Yaptıklarımız da, yapacaklarımız da ortada. Pandemi, devletin yatırımlarını da etkiledi. Bunu da bahane etmiyoruz tabi ki. Hasan Arslan bunları söylerken yüzünde biraz ar olmalıydı” şeklinde konuştu.

“O BAŞKANLIĞI SÜRDÜRSÜN, GÖREVİ BİZ YÜRÜTELİM”

Edremit Belediye Başkanı Arslan’ın belediyeyi yönetemediğini söyleyerek, önerilerde bulunan Murat Tuna, “Birisi çıkıp ta, siz bu memlekete ne yaptınız sorusu karşısında ne yapardı acaba. Dolayısıyla ben bu gibi söylemleri ciddiye almıyorum. Çıkıp ta sizlere 180 milyon lira borç ettiğini söyledi mi? 2021 yılında Edremit Belediyesi, 270 milyon lira bütçenin kaçta kaçını gerçekleştirmiştir? En düşük ilçenin bütçesini gerçekleştirme oranı yüzde 85. Edremit Belediyesi’nin, 840 ilçe içerisindeki gerçekleşmiş bütçe oranı yüzde 54’tür. Bu aslında suçtur. 270 milyon lira bütçe koymuşsunuz. Plan Bütçe Komisyonu’ndaki arkadaşlar ısrarla bu bütçe buraya fazladır demesine rağmen, yüzde 54’ünü gerçekleştirmiştir.

124 milyon lira gelir ile 270 milyon lira bütçeyi yüzde 45-46 ile kapatmıştır. Kamil Saka’dan 80 milyon lira borç teslim aldı. 2014 yılında Teslim Alma Komisyonunda olan bir arkadaşınızdım ve 79 milyon 600 bin lira 5 beldeden ve merkezden borç devir aldık. Kamil Saka 2009 Mart’ta Kamil Saka 80 milyon borçla bıraktı. 1 kuruş borç yapmadı ve 1 kuruş borç almadı. Hakkını teslim ediyorum. 2019 Mart’tan, 2022 Ocak ayına kadar borcumuz 250 milyondur. 80 milyonu çıkartın ve Hasan Arslan’ın bu memlekete yaptığı en büyük hizmet. Çivi çakmadan yaptığı hizmet. Siyaseti yaparken de ahlaklı olmak zorundayız. Engin Özkoç, çıkıp, ‘AK Parti dünyanın en iyi hizmetlerini de yapsa biz çıkıp hayır diyeceğiz’ demişti.

***

Biz CHP’li başkana, bundan 15 gün önce yaptığı gayrı meşru toplantısında durumunu ortaya koyup, 20 milyon lira borç alımı konusunda Edremitli mağdur olmasın diye düşündük. Edremit’in yolları bitsin dedik. Borçlanmaya, ilçe başkanlarımızın da onayı ile evet dedik mecliste. Edremit belediyesi batmıştır. İflas etmiştir. Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı da bu durumdan kurtaracak tek parti de AK Parti’dir. Eğer önümüzdeki dönem bu millet AK Parti’ye görev verir ise 5 yılda Edremit’in bütün eksiklerini giderecektir. Üzülerek söylüyorum ki, Edremitli bizi af etsin. Maalesef CHP’li Belediye Başkanının vizyonsuz, ufuksuz duruşu ile batırdık. 3 yıldan beri bir çivi çaktıklarını göstersinler. Sizin huzurunuzda çıkıp özür dilemeye hazırım. 3 yılda 180 milyon borç yapılır mı? O yine Belediye Başkanı olsun ve görevi bize teslim etsin. Biz bu millete ne yapılacağını önerelim ve o da yapsın. Onlarda bu vizyon yok” diyerek sözlerini sürdürdü.

“BELEDİYENİN MÜLKLERİ 2 MİLYAR LİRA DEĞERİNDE”

Edremit Belediyesi’nin mülk zengini belediyeler arasında olduğuna dikkat çekerek borçlanmalara vurgu yapıp, belediyeyi bütçe yapmaktan aciz bir duruma sürüklediklerini öne süren AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Murat Tuna, “Onların meclis üyeleri her yatırıma, her hizmete ret veriyorlar. Baş ne ise alt ta bu. Ben bunları sizin aracılığınız ile Edremit’e şikayet ediyorum. Edremit Belediyesi, Türkiye’nin en zengin ilçe belediyeleri arasında aşağı yukarı 50’nci sıralarda. Edremit Belediyesinin mülkleri 2 milyar liranın üzerindedir. Büyükşehir Yasası çıktığı zaman Edremit Belediyesi’nden Büyükşehire geçen itfaiyenin yeri, otogar ve mezarlıklardır. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin, başka 1 metrekare bile yeri yoktur Edremit’te. Tamamı Edremit Belediyesi’ndedir. Edremit Belediyesi varlıklıdır. Ama bu varlığı Edremit halkına, vizyon ile getirebilirsin. Sen bütçeni bile yapabilecek durumda değilsin. Hizmete gelir gelmez bütçeyi 270 milyona çıkarttılar. Daha bütçe yapmasını bilmiyorsunuz. Düşe kalka gidiyoruz” dedi.

“EDBEL 30 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE ZARAR ETTİRİLDİ”

Belediyenin şirketi olan EDBEL’in 30 milyon liranın üzerinde borca sokulduğunu söyleyerek bu paraların hesabını sorun Murat tuna, “AK Parti’nin adayı kim olursa olsun, ufku ve vizyonu geniş birisi olacaktır. Çünkü bu konudaki rehberimiz Cumhurbaşkanımızdır. Çözüm AK Parti’dir. EDBEL 3 yıldan beri denetim görmediğinden dolayı hesap vermiyor. 3 yıldır da önerge veriyoruz. EDBEL, Başkan Hasan Arslan’ın nezaretinde, Edremitliye en az 30 milyon lira zarar vermiştir. Yönetemediler. Tepinerek, tıksıra tıksıra yiyorlar. 3 oteli satmak için EDBEL arada komisyonlarını da almış. Ama yasa tecelli etti ve satamadılar. EDBEL Genel müdürü Ankara menşeili. EDBEL’in mülklerini de sattılar. Nerede bu paralar. EDBEL’i anonim şirketi yaptılar ve denetim göremiyorlar. Kimin çalıştığı, kimin ne yaptığı belli değil. Onları Edremit halkına sevk ediyorum. Edremit’e yazık ettiler” diyerek sözlerini tamamladı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu