Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

EDİP UĞUR YAŞAMINI YİTİRDİ

EDİP UĞUR YAŞAMINI YİTİRDİ

 

Yaşadığı hastalık sebebiyle bir süredir tedavi gören siyaset ve iş dünyasının duayen ismi,  ayrıca hayırsever Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti. Uğur aynı zamanda Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin kurucu Belediye Başkanıydı. Vefat haberini ailesi Ahmet Edip Uğur’un sosyal medya hesabından duyurdu.

 

Babamız Ahmet Edip Uğur Hakk’a yürüdü denilen açıklamada cenazenin 9 Eylül’de Zanospaşa camiinde öğle namazına müteakip kılınacak namazın ardından Başçeşme mezarlığına defnedileceği belirtildi. Ahmet Edip Uğur bir süredir hastanede tedavi altındaydı.

Ugur

EDİP UĞUR KİMDİR?

Ahmet Edip Uğur 1950 yılında Balıkesir’de dünyaya gelmiş Türk siyasetçi ve iş insanıdır.

İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü bitirdi. Balıkesir Ticaret Odası Başkanlığı, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Balıkesir Şube Başkanlığı ve AKP Balıkesir il başkanlığı yaptı. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı. 18.,22.,23. ve 24. Dönem Balıkesir Milletvekili. Uğur, evli ve 3 çocuk babasıdır.

2008 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve “Mali ve İdari İsler” Başkanı olmuştur. Ayrıca Türkiye-Endonezya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanıdır.

Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönemde Parlamento’ya girmiştir. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı’ da yapan Ahmet Edip Uğur , 22. Dönemde ikinci kez Milletvekili seçilmiştir. 2007 Genel Seçimlerinde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden Parlamento’ya girdikten sonra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

30 Mart 2014 Mahalli İdareler seçiminde Adalet ve Kalkınma Partisi‘nden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmişti. Daha sonra istifa etti. Uğur son olarak 9 Mart 2020 kurulan DEVA Partisi’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu