GündemEğitimTürkiye Gündemi

Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Türkiye 2.Liği

Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Türkiye 2.Liği

 

Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri TEKNOFEST’in en zorlu yarışmalarından biri olan İHA Yarışları’nda büyük başarı elde etti.

 

120 TAKIMIN ARASINDAN 2. OLDULAR

TEKNOFEST’in Teknoloji Yarışmaları kapsamında yer alan Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışması 9-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen ilk ve tek olan festivale 128 takım arasında Balıkesir Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri kazandı. Yarışmaya öğrencilerin isimleri şu şekilde oldu; Enes Kesimler, Muhammed Furkan İki kardeş, Arif Mete Işık, Sare Meydanoğlu, Zeynep Demir. Öğretmen Yalçın Yılık danışmanlığında geliştirdikleri İHA ile Türkiye 2.liğini kazanarak Balıkesir’e büyük bir gurur yaşattılar.

ÖDÜL ÇEKİ ALMAYA DA HAK KAZANDILAR

Öğrencileri İnsansız Hava Araçları (İHA) teknolojilerine yönlendirmek olan yarışmada, çalışmalar yapmalarına destek olarak bilgi, beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek ve ülkenin İHA teknolojisinde sahip olduğu rekabet gücünü artırmayı amaçlayan yarışmada öğrencilerimiz başarı elde etti. Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Sabit Kanat kategorisinde elde ettikleri başarı ile 30 Ağustos-4 Eylül 2022 tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST ödül töreninde para ödülü çeki, kupa ve madalyalarını alacaklar.

BALIKESİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TEBRİK ETTİ

Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğü Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen, Liseler Arası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında Türkiye 2.olan öğrencileri ve öğretmeni tebrik etti. Balıkesir İl Millî Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamda şu ifadelere yer verildi; ‘’ Bu önemli başarılarından dolayı okul yöneticilerimizi, danışman öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyor; başarılarının devamını diliyoruz’’. Haber: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu