Gündemİlçe Haberleri

EDREMİT AVRUPA’DA TANITILACAK

EDREMİT AVRUPA’DA TANITILACAK

 

Edremit Belediyesi ve ilçenin güzellikleri Avrupa’da tanıtılacak.

Yurt dışında yaşayan ve Kanal Avrupa televizyonu temsilcisi İbrahim Ergül, ilçeyi ziyaret ederek Özel kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Tayfun Canlı ile ilçeye dair bir röportaj gerçekleştirdi.

 

Edremit Belediyesi Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı Avrupa’da yaşayan Türkler tarafından yakından takip edilen Kanal Avrupa televizyonu ilçenin tanıtımına yönelik hazırladığı programda Edremit Özel Kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Tayfun Canlı ile bir röportaj gerçekleştirdi. Avrupa’da yaşayan gazeteci ve televizyoncu İbrahim Ergül’ün sorularını yanıtlayan Özel Kalem Müdürü ve Belediye Sözcüsü Canlı, Edremit’in kültürel değerlerini taşıyan etnografya müzesini  gezdirdi,  ilçenin tarihi, ve doğal güzelliklerini anlattı.

 

 “Bu Yıl Yurt Dışında Yaşayan Vatandaşlarımız Pandemi Yüzünden Gelemedi”

Canlı yaptığı açıklamada; “İçinde bulunduğumuz ortam Edremit Belediyesi’nin Sıdıka Erke Etnografya Müzesi. Etnografya müzesi, Edremit Belediyesi’ne bağlı bir müze.  Burada misafirlerimizi ağırlıyoruz. Dışarıdan gelen turistlere bu müzeyi tanıtıyoruz. Edremit’in tarihine yer veriyoruz. Sizler de hoş geldiniz. Almanya’da, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız yıl içinde Kaz Dağları, Altınoluk, Akçay, Zeytinli gibi mahallelerimizi ziyarete geliyorlar. Burada konaklıyorlar. Bu sene pandemiden dolayı gelemediler, parça parça geldiler. Önümüzdeki günlerde pandemi süreci tamamladığında yeniden kendilerini bekliyoruz. Edremit Zeus’un doğduğu, Kaz Dağları’nın eteklerinde yeşiliyle mavisiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir bölgemiz. Herkesi Edremit’e bekliyoruz. Güzel Edremit.” dedi.

 

Edremit’in Kardeş Kenti Kamp-Lintfort

Edremit’in Almanya’da ki kardeş kenti Kamp- Lintfort ile ilişkileri anlatan Canlı, “Kamp-linfort önceki senelerde bir kardeş şehrimizdi. 2019 yılında Selman Hasan Arslan başkanımızın yeniden seçilmesiyle birlikte. Kamp-linfort ile ilişkilerimiz devam etti. O kardeş şehir projemizde de kendilerini ziyaret edecektik. Kendileri de bölgemizi ziyaret edecekti. Ama pandemi sürecinden dolayı karşılıklı ziyareti gerçekleştiremedik. Pandemiden sonra kardeş şehirlerimizi ziyaret ederek onları burada ağırlamaya devam edeceğiz” dedi.

 

 “Bu Yıl Pandemi Yüzünden Nüfus Artış Göstermedi”

Turizm ile ilgili sorular da yanıtlayan Canlı, “Edremit’in kışın nüfusu 150 bin  dolayısıyla belediye 150 bin nüfusa göre bütçesini yapıyor. Ama yaz nüfusu Edremit’in 1 milyonu aşkın. Bu sene pandemi süreci olduğundan dolayı nüfus artmadı ama yine 700 binleri buldu. Bu neticede biz Edremit’e gelen birçok vatandaşımız için birçok bölgede kurduğumuz Hijyen Timi’yle çalışmalar yaptık. Kamu kurumlarını, özel kuruluşları özellikle havaalanlarını hijyen ekibiyle çalışma yaptık. Koronayla mücadele ettik. Başarılı da olduğumuza da inanıyorum” dedi.

 

Avrupa’ya Edremit’ten Selamlar

Avrupa’da yaşayan Türklere Edremitliler’in selamın gönderen Tayfun Canlı, “Ben Bulgaristan Sofya’ya bağlı Filibe Üniversitesi’nde öğrenimimi görmüştüm. Avrupa’da ve Batı Trakya’da yaşayan Türkler, yüzlerini bize dönmüş kardeşlerimiz. Onlara her zaman kucağımızı açıyoruz. Onlar bizim için değer, bizim  kardeşlerimiz. Her zaman bu bölgeye bekliyoruz. Pandemi sürecinden sonra Edremit’e geldikten sonra biz kendilerini ağırlamak bölgeyi gezdirmek isteriz. Onlar bizim için bir değer. Onlara çok selam ve saygılarımı iletiyorum. Hürmetler sunuyorum”

 

Geçmişten Günümüze Bilgiler Verildi

Ayşe Sıdıka Erke Etnografya Müzesi Sorumlusu Cumhur Dokur’da Edremit’in geçmişten günümüze tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Dokur; Müze ile birlikte Atatürk Kültür Evi, Muzaffer Akpınar Kültür Evi gibi  alanlarda ilçenin tarihi dokusunun anlatıldığını, hizmete açılma aşamasında olan unlu şair ve yazar Sabahattin Ali’nin yaşadığı ve adının verildiği ev ve belediyeye kazandırılan Sağdıçlar Anı Evi’nin ilçenin tarihi mirasını gelecek kuşaklara aktaracak önemli yerlerden olacağını ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu