GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Edremit Belediyesi Kültür Rotası İçin İtalya’da

Edremit Belediyesi Kültür Rotası İçin İtalya’da

 

Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan, ‘Aeneas Kültür Rotası Projesi’ için İtalya’da. Arslan, Roma’da düzenlenen Avrupa Konseyi Kültür Rotaları İyi Uygulama Değişim Semineri’nde sunum yaptı.

Aeneas Kültür Rotası Projesi, Edremit Belediyesi, Aeneas Rotası Derneği ve Roma Sapienza Üniversitesi’nin ortak projesi. Ayrıca, proje görüşmelerini Kültür ve Turizm Bakanlığı’ yürütüyor. Bilindiği gibi, “Ortak Kültür Mirası projelerine” Avrupa Birliği mali destek sağlıyor. Söz konusu destek, Türkiye ve AB Arasında, “Koruma ve Diyalog-II” hibe programı çerçevesinde yer alıyor.  Dahası, “Aeneas’ın İzinde projesi” de söz konusu kapsamda yer alıyor.

 

Edremit Belediyesi, Aeneas’ın İzinde projesi ile ilgili önemli bir adım daha attı. Proje ortakları, Aeneas Rotası Derneği ve Roma Sapienza Üniversitesi ile Roma’da bir seminer düzenledi. Ayrıca, 24-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleşecek “Avrupa Konseyi Kültür Rotaları İyi Uygulama Değişim Semineri” ne Roma Sapienza Üniversitesi ev sahipliği yapıyor. Arslan, Roma’da düzenlenen seminerle Aeneas Kültür Rotası Projesi’inde önemli bir ivme kazandıklarını belirtti.

 

Bölge ve Türkiye için önemli

Tarih, turizm ve tarım diyerek başladığımız bu yolda hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere projeler hayata geçiriyoruz diyen Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, “Kültürel miras ile ilgili dijitalleşme uygulamaları ve yerel yönetimlerin bu konudaki geliştirdiği politikalara ilişkin sunumumuzu gerçekleştirdik. Şu an geldiğimiz noktada Aeneas Kültür Rotası için önemli bir ivme kazandık. Bölgemizde ve Türkiye genelinde kültür turizmini daha da canlandıracak bu proje büyük öneme sahip. Edremit’i kalkındıracak her çalışmanın içinde olacağız” şeklinde konuştu.

24-27 Ocak tarihleri arasında düzenlenen programlara Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Gerkuş, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Tamer Acar, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü Dış İlişkiler Birim Sorumlusu Elisa Falcini katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu