GündemEğitimİlçe Haberleri

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Örnek Çalışmalar

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Örnek Çalışmalar

Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Balıkesir Valiliği himayelerinde yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında temel eğitimden ortaöğretime geçecek olan 8. Sınıf öğrencilerine liseye geçişte tercih sürecinde rehberlik etmek ve ilgi ve yeteneklerine uygun üst kuruma geçmelerine yardımcı olmak amacıyla Tercih Danışmanlığı ve Lise Tanıtım Etkinlikleri düzenlediler. Etkinlik kapsamında Edremit’teki ortaöğretim kurumları, Cumhuriyet Meydanı’nda stantlar kurarak okul tanıtımlarını gerçekleştiriyorlar.

Ayrıca Akçay, Altınoluk ve Edremit meydanlarında kurulan 4 tercih standında rehber öğretmenler 8.sınıftan mezun olan öğrencilere ve velilerine tercih danışmanlığı hizmeti sunuyorlar. Akçay, Altınoluk ve Edremit meydanlarında kurulan stantlar, 5-9 Temmuz tarihlerinde 08.30-17.30 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor.

Bu anlamlı çalışmaların mimarı olan Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek, Cumhuriyet Meydanında kurulan okul tanıtım stantlarını ziyaret etti. Okul tanıtım stantlarını ayrı ayrı inceleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek, yürütülen çalışmalarla ilgili okul yöneticilerinden ve öğretmenlerden bilgi aldı. Bu anlamlı çalışmada aktif olarak görev alan tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür ettikten sonra üst kuruma geçişte tercih sürecinde sağlıklı seçimler yapmak isteyen tüm öğrenci ve velileri tercih danışmanlığı ve lise tanıtım haftası etkinliklerine katılmaya davet etti.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu