GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Edremit Kitap Fuarı Bu Haftasonu Başlıyor

Edremit Kitap Fuarı Bu Haftasonu Başlıyor

 

Edremit Kitap Fuarı 13 Ağustos Cumartesi günü düzenleniyor. Kitap fuarı bu yıl Edremit’te 5.sini gerçekleştiriyor. Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan: ‘’ Kutuplaşmayı değil yan yana yaşamayı bize öğreten kitapların daha fazla okunmasını istiyoruz’ ’dedi.

 

6576

 

FUARIN ONUR KONUKLARI

Prof. Dr. Emre Kongar’ın Onur Konuğu olduğu fuara, Ahmet Ümit, Ali Demirsoy, Ataol Behramoğlu, Barış Terkoğlu, İlber Ortaylı, İnci Aral, Nebil Özgentürk, Osman Balcıgil, Sinan Meydan, Şükrü Erbaş ve Tuna Kiremetçi’nin de bulunduğu iki yüze yakın yazar, şair, gazeteci, akademisyen ve siyasi parti temsilcisi katılıyor.

21 AĞUSTOS PAZAR AKŞAMI SONA ERİYOR

Edremit Belediyesinin zeytin ağacına verdiği değerden dolayı “Ölmez Ağacın Gölgesinde Kitap” sloganı ile  5. Edremit Kitap Fuarı 13 Ağustos 2022 Cumartesi günü saat 19:30’da yapılacak. Edremit Altınkum Belediye Tesisleri’nde yapılacak açılış töreni ile başlayacak, 9 gün sürecek fuar 21 Ağustos Pazar akşamı sona erecek.

SELMAN HASAN ARSLAN: BARIŞI VE KARDEŞLİĞİ BÜYÜTELİM

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan : ‘’Her şeyden önce bu kitap fuarıyla Edremit’in yetiştirdiği ve “Ben bu dünyaya kitap okumak için gelmişim” diyen Sabahattin Ali’nin ismini ve anısını yaşatmaya devam ediyoruz.  Bu fuarla onun yaydığı aydınlanma ışığını büyütüyor, onun ayak izlerini takip ederek Cumhuriyetin ikinci yüzyılını selamlıyor, bölgenin sembolü ve en önemli geçim kaynağı olan ölmez ağaç zeytinin gölgesinde kitabı, barışı ve kardeşliği büyütüyoruz’’dedi.

‘’ YALNIZCA KİTAPA DEĞİL TARİHİMİZEDE SAHİP ÇIKIYORUZ’’

Başkan Selman Hasan Arslan: ‘’ Kutuplaşmayı değil yan yana yaşamayı bize öğreten kitapların daha fazla okunmasını, zeytin ağacı gibi ölümsüz yazarları daha fazla hatırlamak için hakkı, hukuku, adaleti, toplumsal vicdanı, yan yana yaşama kültürünü büyüten yazarları, şairleri, gazetecileri, akademisyenleri, belediye başkanlarını ve siyasi aktörleri Edremit’le buluşturmaya devam ediyoruz.  Çünkü bizler, 5. Edremit Kitap Fuarı’yla yalnızca kitaba sahip çıkmıyoruz, aynı zamanda Kaz Dağları’na, tarihimize, tarımımıza, turizmimize sahip çıkıyoruz’ ’dedi.

FUARIN İLK GÜNÜNDEKİ ETKİNLİKLER

Cumartesi günü Kuzey Ege’nin Çocuk Efelerinin gösterisi ve 60 çocuğun hayallerindeki Edremit’i çizgilerle anlattıkları etkinlikler fuarın ilk gününde buluşacak.  Edremit Belediyesinden alınan bilgiye göre, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılı öncesi kitaba dair her şey”  başlığıyla fuarın Onur Konuğu Prof. Dr. Emre Kongar, “Türkiye ve gazetecilik gerçeği” başlığı altında gazeteci Barış Terkoğlu, “Sistem insanı filozof yapar mı” başlığıyla “Mandıra Filozofu”  Müfit Can Saçıntı, “Türkiye siyasetinde romancı olmak” başlığıyla Gazeteci Enver Aysever sevenleri ile buluşacak.

Edremit Kitap Fuarı’nın bu yıl ki Onur Konuğu Prof. Dr. Emre Kongar. 1963 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitiren Kongar, 1981 yılında “Atatürk ve Devrim Kuramları” adlı teziyle profesör oldu. 1983 yılında sakalını kestirmek isteyen 12 Eylül darbecilerine “Sakal benim eşimin egemenlik alanıdır, devletin değildir” diyerek üniversiteden istifa eden Kongar’ın tarih, araştırma, deneme, anı ve roman tarzında onlarca kitabı var. 1984 yılında meşhur “Aydınlar Dilekçesini” Aziz Nesin ile birlikte hazırlayan ve yüzlerce ismin imzasıyla yayınlanmasını sağlayan Emre Kongar halen yazmaya ve aydınlatmaya devam ediyor. 80 yaşıyla aynı zamanda Cumhuriyet döneminin canlı tanığı da olan Emre Kongar son olarak Zülâl Kalkandelen ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık tarihini içeren üç ciltlik çalışmasının ilk cildi olan “Devrimin ve Karşı Devrimin Yüzyılı” kitabının birincini cildini yayınladı.

200 YAZAR, 60 YAYINEVİ, 40 SÖYLEŞİ

60’a yakın yayınevinin katılacağı 5. Edremit Kitap Fuarı’na 200’e yakın da konuk katılacak, dokuz gün boyunca 40 civarında söyleşi yapılacak, yazarlar kitaplarını imzalayacak.  Altınkum’daki Edremit Belediye Tesisleri’nde yapılacak 5. Edremit Kitap Fuarı her gün saat 18:00 ile 24:00 arası kitapseverlere hizmet verecek.

Haber:Serap Acar

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu