YaşamEkonomiGündemİlçe Haberleri

Edremit Körfezi’ndeki Turizm İşletmeleri ve Esnaf Bayram Tatilinden Memnun

Körfez Esnafı Yaz Sezonunun Provasını Yaptı

Edremit Körfezi’ndeki Turizm İşletmeleri ve Esnaf Bayram Tatilinden Memnun

Körfez Esnafı Yaz Sezonunun Provasını Yaptı

Kuzey Ege’deki Edremit Körfezi’ndeki turizm işletmeleri ve esnaf, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini yoğunluktan dolayı mutlu bir şekilde geçirdi. Ayvalık, Gömeç, Burhaniye, Edremit ilçeleri ile Çanakkale’nin Ayvacık ilçesi Küçükkuyu beldesindeki turistik tesisler, bayram tatilinde neredeyse tam doluluk oranına ulaştı. Tatil merkezlerinin konaklama tesislerinin sahipleri ve çalışanları ile bakkal, lokantacı, zeytin ve zeytinyağı satışı yapan esnaf, yaz sezonunun provasını yaptı.

Edremit Korfezindeki Turizm Isletmeleri Ve Esnaf Bayram Tatilinden Memnun 1

Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, tatil boyunca herhangi bir sorun yaşamadıklarını ve misafirlerin bölgeden mutlu ayrıldığını belirtti. Edremit Körfezi’nin daha fazla ilgi göreceğine inandığını dile getiren Ertaş, altyapı çalışmalarını yoğunluğun artması beklenen yaz sezonuna göre şekillendirdiklerini söyledi.

Güre Mahallesi’ndeki 5 yıldızlı bir otelin genel müdürü Ceyhun Özsan, 9 günlük süreçte tesislerinin yüzde 95 doluluğa ulaştığını aktardı. Tatilin beklentileri karşıladığını ve verimli bir bayram geçirdiklerini belirten Özsan, özellikle bayramın 2’nci ve 3’üncü günlerinde yoğunluk yaşandığını ifade etti.

Edremit Korfezindeki Turizm Isletmeleri Ve Esnaf Bayram Tatilinden Memnun 2

Edremit ilçesinde zeytinyağı mağazası ve şarküteri işleten Zafer Soykara da turizm bölgesi olmalarının tatilin yoğun geçmesine katkı sağladığını dile getirdi. Misafirleri memnun etmeye çalıştıklarını ve tatilin 9 gün olmasının ekonomik açıdan büyük katkı sağladığını belirten Soykara, Ramazan ayının durgunluğunu telafi ettiklerini ifade etti.

Balıkesir’in Gizli Kanyonu: Şehir Sakinleri Bile Bilmiyor!

AA

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu