Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Edremit Kurtuluşunun 100. Yılını Kutladı

Edremit Kurtuluşunun 100. Yılını Kutladı

 

Kuvayımilliye hareketinin başladığı kentlerden Balıkesir’in Edremit ilçesi kurtuluşunu çeşitli etkinliklerle kutladı. Aynı zamanda İlçede düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılı dolayısıyla tören gerçekleşti.

 

Edremit Kurtulusunun 100. Yilini Kutladi 02

Törenler Sabah Saatinde Başladı

Kutlamalar ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda başladı. Sabah saatlerinde, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan yaptı. Konuşma sonrası ayrıca Halk oyunları gösterisi gerçekleşti.

Geçit Törenine Yoğun İlgi

Etkinlikler daha sonra Menderes Bulvarı’nda askeri bando eşliğinde resmi geçit töreni ile sürdü. Geçit töreninde askerler, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek odaları ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Edremit Belediyesi ekipleri yer aldı. Ayrıca, jandarma ve polis ekipleri de resmi geçit törenine araçlarıyla yer aldı. Vatandaşlar geçit törenine yoğun ilgi gösterdi.

Edremit Kurtulusunun 100. Yilini Kutladi 01

Milletvekilleri Canbey ve Ok’ta Törenlere Eşlik Etti

Törenlere, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Mustafa Canbey ve İsmail Ok, Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, 19. Motorlu Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül, protokol mensupları, askeri erkan, muharip gaziler, sivil toplum kuruluşları, dernek ve oda başkanları, muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu