GündemDünyadan Haberlerİlçe HaberleriSiyaset

Edremit’in Tarihi Gün Yüzüne Çıkıyor

Edremit’in Tarihi Gün Yüzüne Çıkıyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit ilçesi genelinde bulunan ve yüzyıllardır gün yüzüne çıkartılmayı bekleyen tarihi değerlere sahip çıkarak restorasyon çalışmaları yapıyor. Tarihi yapıların onarılarak hizmete açılması ile birlikte ilçe genelinde tarih turizmi oluşacak ve yeni cazibe merkezleri, ilçe ekonomisini güçlendirecek.

Edremit Kaymakamlığı’nın hazırladığı GMKA destekli, ‘Tarihi Edremit Evleri Gün Yüzüne Çıkıyor’ isimli Gazi İlyas Caddesi ‘Sokak Sağlıklaştırılması Projesi’, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanıyor. Sokakta bulunan ardışık tarihi binaların restorasyon çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, aynı yerdeki Gazi İlyas Bey’in kabri de düzenlenerek ziyarete açılacak. İlçedeki tarihi değeri olan çeşmeler Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmeye başlanacak ve tarihi Kurşunlu Cami’nin bahçe duvarları cami dokusuna uygun olarak yeniden yapılacak. Ayrıca, ilçede bulunan Turhanbey Cami, Çıkrıkçı Davut Dede kabri ve Çanlı Baba kabirlerinin restore edilerek ziyarete açılacağı öğrenildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi yapılara sahip çıkan projeleri kapsamında ilçeye gelen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Şencan ve teknik heyet, sahada etüt çalışmaları yaptı. AK Parti Edremit İlçe Başkanı Ekrem Umutlu’nun ev sahipliği yaptığı etüt çalışmalarında detaylı incelemelerde bulunuldu. Kuvay-i Milliye şehri Edremit’in tarihi dokusunu canlandırmaya başlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibine teşekkür eden başkan Ekrem Umutlu, “İlçemizin tarihi dokusu, çok eski zamanlara dayanıyor. İlçemizin bir çok noktasında tarihi camiler, kabirler, çeşmeler ve daha bir çok yapı gün yüzüne çıkartılmayı bekliyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz, tarihimize sahip çıkarak, on yıllardır yapılmayanları yapmaya başladı. Öncelikle ilçemizin en önemli tarihi yapılarıyla yola çıktık ve hızla restorasyon çalışmalarına başlanacaktır.

İlçe merkezindeki Turhanbey Mahallemizde başlatılan ‘Sokak Sağlıklaştırılması Projesi’ ilçemizin vizyon projeleri arasında yer alıyor. Bu projemiz tamamlanmak üzere. Büyükşehir Belediyemizin üstlendiği bu çalışma tamamlandığında, ilçemizde yeni bir cazibe alanı oluşmuş olacak ve bunun faydasını esnafımız ile vatandaşlarımız görecektir. Edremit halkı, hizmetin en iyisine layıktır. İlçemiz adına elini taşın altına koyarak yaptığı hizmetlerle gönüllere taht kuran Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yücel Yılmaz ve ekibine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu